News

Komentari 337

Netko objesio vuka na tablu u Gračacu: 'Kad sam ga vidjela, mislila sam da mi se priviđa'

Netko objesio vuka na tablu u Gračacu: 'Kad sam ga vidjela, mislila sam da mi se priviđa'

Vuka će prvo poslati na Veterinarski fakultet u Zagrebu kako bi se utvrdio uzrok smrti. Ako se ispostavi da ga je netko ubio, policija će dalje nastaviti svoju potragu za počiniteljem. Mještani Gračaca u šoku su zbog incidenta

Jutros oko 8 sati, mještane Gračaca šokirao je prizor na samom ulazu u mjesto. Naime, netko je, vjerojatno, usred noći, objesio vuka ispod table Gračac na samoj magistrali. 

POGLEDAJTE VIDEO: Vuk obješen na tablu Gračaca

- Kad sam prolazila cestom i vidjela vuka, mislila sam da nisam normalna, da mi se priviđa. Vratila sam se kako bi se uvjerila da je netko zaista objesio vuka ispod table - priča nam sablažnjena čitateljica iz Gračaca koja nam je poslala fotografije. 

Kaže, iako je malo mjesto, nitko ne zna tko bi i iz kojeg razloga napravio tako nešto. 

- Ja zaista ne znam koji je razlog tome, nešto slično se nikad prije nije dogodilo. Vjerujem da je možda povezano s tim da u posljednje vrijeme vukovi često znaju doći u selo i usmrititi stoku, možda je nekom dozlogrdilo - priznaje nam. 

PU Zadarska potvrdila nam je ovaj incident.  

- Jutros smo zaprimili takvu prijavu te je izvršen očevid. Vuka ćemo poslati u Zagreb na Veterinarski fakultet kako bi se utvrdio uzrok smrti. Nakon toga tek možemo početi tražiti krivca, ako se pokaže da ga je netko usmrtio - rekli su iz PU Zadarske. 

Vuk je u Hrvatskoj zaštićena životinja još od 1995. godine, a kazne za njegov odstrel su i do 40.000 kuna te oduzimanje oružja.