Obavijesti

News

Komentari 127

Neukrotiva trojka: Krave bježe od gazde već deset mjeseci

Neukrotiva trojka: Krave bježe od gazde već deset mjeseci
4

Zbog junica odbjeglih iz stada načelnik Gradišća pisao je predsjednici, premijeru i ministrima jer ih nisu uspjeli uloviti niti uz pomoć vatrogasaca, lovaca i pasa

VIDEO

Ne znam kako da ih uhvatimo. U bijegu su od travnja prošle godine i od tada mještanima okolnih sela čine štetu u vinogradima, poljima, usjevima... Najviše bih volio da ih netko eliminira, da više ne znam za njih te da si uzme meso i pojede ga, očajan je Romano Pužar (64) iz sela Mrleti kraj Gračišća u Istri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:13

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Duško Marušić/PIXSELL

Kaže da je problem toliko eskalirao da je načelnik Gračišća Ivan Mijandrušić pisao predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović, novom premijeru Tihomiru Oreškoviću i na još nekoliko institucija te su tražili da im pomognu kako bi odbjegle krave maknuli iz lovišta.

- Poslao sam dopis i ministru poljoprivrede te policije i na još nekoliko adresa - rekao je načelnik Mijandrušić. Problemi su započeli kad je Romano od Agencije za ruralni razvoj Istre kupio 12 istarskih goveda.

Duško Marušić/PIXSELL

- Kad su krave kamionom stigle, tri su, vjerojatno uplašene transportom, prekinule žicu, preskočile ogradu s električnim pastirom i od tada su u bijegu. Prijašnji vlasnik mi je rekao da su malo plašljive. Stalno su viđene, ali im nitko ne može blizu - rekao nam je Pužar koji goveda uzgaja radi mesa.

- Puno puta smo ih već pokušali uhvatiti, ali su divlje i malo ‘šegave’ te odmah pobjegnu dalje. Jednom prilikom smo nas dvadesetak napravili frontu, na svakih deset metara bio je čovjek. I tada su nas prevarile. U potragu je bilo uključeno i Dobrovoljno vatrogasno društvo, lokalni lovci, ali ništa - očajan je.

Kaže da su se toliko udomaćile u divljini da neki mještani tvrde da su kraj njih vidjeli i tele. U “hajku” su bili uključeni i hrvatski ovčari.

- Našli smo ih u jednoj vali i mislili smo da dalje ne mogu zbog gustog trnja. Poslali smo pse unutra, a one su pobjegle na drugu stranu, i to su trčale oko tri kilometra do susjednog sela Batluga - priča Romano.

Htjeli su angažirati i lovačku udrugu da ih ubije, ali su doznali da je to protuzakonito. Pužar i dalje prima pritužbe okolnih mještana da su krave pojele salatu, pšenicu, ali i 700 kg grožđa u jednom vinogradu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'
DRAMA OBITELJI IZ ZAGREBA

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'

Marcella i Nevenko imaju troje djece. Dvoje ide u vrtić, ali treće ne može jer su mijenjali pravilnik. Marcella zbog toga ne može raditi
Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...