Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
356 komentara

'Neumjesno je ministra pitati što misli o napadu na nekoga'

Na upit novinara o svojoj izjavi o napadu na književnika i novinara Ante Tomić, ministar kulture rekao da to nije bilo nikakvo priopćenje ni izjava, nego jedna ad hoc intervencija

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
356 komentara

Na upit novinara o svojoj izjavi o napadu na književnika i novinara Ante Tomića u Splitu, ministar kulture Zlatko Hasanbegović je nakon sastanka sa riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom rekao da to nije bilo nikakvo priopćenje ni izjava, nego jedna ad hoc intervencija vezana uz upit jedne konkretne medijske kuće, javlja Večernji list.

- Ali uistinu, stizali su upiti vezani i uz provale kod gospodina Frljića. Ministarstvo kulture nije prava adresa za komentare, ne daj Bože da se dese, fizičkih napada. Prava adresa je Ministarstvo unutranjih poslova koje mora štititi sigurnost građana. Dakle neumjesno je ministra kulture pitati što misli o napadu na nekoga. Ja sam bezuvjetno osudio nasilje. Nasilje je osuđeno bezuvjetno, ali upozoravam, da u pogledu još uvijek marginalne pojave tjelesnoga nasilja u hrvatskom društvu, da kod nas postoji porast potpuno iracionalnoga govora mržnje i različitih uvreda kojima sam, među ostalima i ja bio obasut posljednjih mjeseci. Ne bih ulazio u potankosti, ali podsjećam da je gospodin (Ante Tomić) u beogradskim novinama mene nazvao, citiram, retardom i maloumnikom. Mislim da je to skandalozno i bez presedana čak i po standardima hrvatskoga novinskoga i medijskoga govora, ali zanimljivo, Hrvatsko novinarsko društvo niti jedna ustanova nije na to reagirala. Mislim da se to treba znati. Nikada nisam harangirao niti osobno vrijeđao i mislim da se to treba znati. Ja sam uistinu osoba dijaloga, ali i načelnih beskompromisnih političkih i nacionalnih stavova, ali ne tražim da to svi slijede - rekao je Hasanbegović.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message