Obavijesti

News

Komentari 121

'Neutješni smo, uginulo nam je osam kobila i dva ždrebeta...'

'Neutješni smo, uginulo nam je osam kobila i dva ždrebeta...'
1

Što se dogodilo životinjama, još ne znaju. Veterinari Veterinarske stanice Našice pokušali su spasiti konje raznim terapijama, no ništa nije uspijevalo. Leševi životinja nalaze se na obdukciji, a krv na analizi, kako bi mogli doznati što je dovelo do ovog pomora

VIDEO

Neutješni smo. Svoje konje ne mogu vratiti u život. Najviše me boli to što se još ne zna tko je kriv.

Ispričao nam je to jučer Zoran Kragojević (55), vlasnik OPG-a u Sušinama blizu Našica, koji se uzgojem konja bavi gotovo 40 godina. U uzgoju konja pomaže mu supruga Slađana (47). U zadnjih deset dana uginulo im je osam kobila i dva ždrebeta. Drugo ždrijebe uginulo je jučer netom nakon što se oždrijebilo.

- Kobila se trebala oždrijebiti tek za nekoliko tjedana. Odmah smo pozvali veterinare, koji su žurno izašli na teren, no ždrebetu nije bilo spasa. Uginulo je, a kobila se u šoku i pod terapijom tresla satima. Nadamo se kako će barem ona preživjeti. Ako izgubimo i ovu kobilu, bit će deveta koju su izgubili u samo dva tjedna - ispričali su nam očajni supružnici Kragojević.

Čeka se nalaz obdukcije

Što se dogodilo životinjama, još ne znaju. Veterinari Veterinarske stanice Našice pokušali su spasiti konje raznim terapijama, no ništa nije uspijevalo. Leševi životinja nalaze se na obdukciji, a krv na analizi, kako bi mogli doznati što je dovelo do ovog pomora.

Zoran i Slađana sumnjaju da je konje otrovao pesticid kojim su proteklih dana prskani usjevi u blizini njihove farme.

- Konji obitelji Kragojević prije ovih događanja bili su posve zdravi, što pokazuje i to da prije nisu imali potrebe ni za kakvim intervencijama veterinara zbog oboljenja. Zbog pesticida može doći do trovanja konja - rekao nam je direktor Veterinarske stanice Našice Darko Damjanović.

Zoranova supruga Slađana rekla nam je kako nisu uspjeli doznati niti tko je vlasnik susjednog zemljišta na kojem su usjevi tretirani pesticidom. 

Inspekcija: Istraga traje

- Neprestano se mijenja posjednik, a ta zemlja je u zakupu - kaže Slađana.

Prema riječima njenog supruga, od pesticida su uvenule i koprive na njihovu imanju.

- Prije nego što su uginuli u strašnim bolovima, konji su jedva jeli i gubili energiju - ispričao nam je potreseni vlasnik OPG-a.

Zoran je, osim veterinarima i policiji, slučaj prijavio nadležnoj inspekciji.

- Nadzor nad tim slučajem je u tijeku, a na slučaju rade i veterinarska i poljoprivredna inspekcija - potvrdila nam je jučer Ivona Župan, glasnogovornica Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.