News

Komentari 36

Nevrijeme poharalo Istru: Ulice 'plivaju', kod Brijuna 2 pijavice

Nevrijeme poharalo Istru: Ulice 'plivaju', kod Brijuna 2 pijavice

Oko 10 sati iznimno snažna grmljavinska ćelija koja je iznjedrila više od 11.000 munja u samo 2 sata razvila se na mogu jugozapadne Istre. Grmljavinska ćelija zahvatila je krajnji jug Istre, ali i zaobišla Pulu

U noći je najviše kiše palo na Rovinjštini gdje se nakon 2 sata razvila izolirana grmljavinska ćelija. Meteorološka postaja u Rovinjskom Selu pritom je zabilježila 32 mm kiše, a ona u Rovinju 31 mm. U Kanfanaru je također palo obilnijih 26 mm, piše IstraMet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nove grmljavinske ćelije razvile su se prijepodne, a na moru južne Istre i kod Brijuna zabilježene su dvije pijavice. Pod vodom se našao i Medulin odakle su nam čitatelji poslali video:

Oko 10 sati iznimno snažna grmljavinska ćelija koja je iznjedrila više od 11.000 munja u samo 2 sata razvila se na mogu jugozapadne Istre. Grmljavinska ćelija zahvatila je krajnji jug Istre, ali i zaobišla Pulu gdje je palo samo 5 mm kiše.

Na Rtu Kamenjaku i u Pomeru naše postaje zabilježile su vrlo obilne oborine. Do 11 sati i 20 minuta na Rtu Kamenjaku palo je čak 44 mm kiše, a u Pomeru 40 mm. Pritom je prema javljanju s terena bilo i tuče.

U talijanskim alpama je pak danas pao i prvi snijeg:

 

 

Najčitaniji članci