News

Komentari 184

Vjetar nosio crjepove, tuča je oštetila automobile: 'Čula se kao pucnjevi, prestrašili smo se'

Vjetar nosio crjepove, tuča je oštetila automobile: 'Čula se kao pucnjevi, prestrašili smo se'

Ne sjećam se kad je ovako bilo, baš nas je prepalo. Moje djevojčice su počele vrištati od straha, ali srećom pa smo iz vrta uspjele brzo ući u kuću, ispričala nam je čitateljica

Nakon višednevnih iznadprosječnih ljetnih vrućina u petak je došlo kratko osvježenje koje je oko 16 sati na područje Požeštine donijelo tuču veličine oraha. Nevrijeme je zahvatilo ista područja koja su početkom lipnja nastradala zbog vodenih bujica - Dervišagu, Vidovce, naselje Jagodnjak i područje Jakšića.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Požegi 

- Toliko jako puše da su cigle popadale sa zgrada, nosilo je i stolce iz kafića - rekao nam je jedan čitatelj. 

- Bilo je katastrofa, tuča je samo odjednom krenula u nekoliko minuta. Grude su ogromne i kako pada čuju se kao pucnjevi. Taman sam išao u teretanu i uspio se skloniti kad je krenulo, bojao sam se da me ne udari u glavu - rekao nam je jedan čitatelj.

- Ne sjećam se kad je ovako bilo, baš nas je prepalo. Moje djevojčice su počele vrištati od straha, ali srećom pa smo iz vrta uspjele brzo ući u kuću. Led je veličine šake i nije mi svejedno jer nas je moglo ozlijediti - kaže druga čitateljica. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tuča u Požegi 

- Danas oko 16 sati jako nevrijeme praćeno grmljavinom i gradom veličine oraha pogodilo je područje Požege. Prema trenutnom informacijama jak vjetar i tuča pričinili su štetu - rekli su iz Službe 112 i dodali kako su dobili puno poziva. 

- Ima štete, i to velike - dodali su. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Požegi

- Vozim iz smjera Kutjeva, kiša, vjetar i tuča su toliko jaki da sam se morao zaustaviti jer nisam mogao dalje voziti – rekao je jedan čitatelj iz Požege i dodao da ima informaciju da su stradali voćnjaci, koji su već proljetos imali štetu zbog mraza. Stradala su i polja pšenice, pred samu žetvu kao i nasadi ječma tamo gdje on nije požnjeven. Bilo je šteta i na stambenim i gospodarskim objektima, vjetar je skidao crijep i bacao ga na tlo, ima oštećenih automobila.

Uskoro više... 

Najčitaniji članci