Obavijesti

News

Komentari 63

Glavaševa garda dočekala je čelnike stranke ispred stožera

Glavaševa garda dočekala je čelnike stranke ispred stožera
4

Branimir Glavaš poručio je kako se njegova stranka neće prikloniti ni lijevoj ni desnoj političkoj opciji sve dok predsjednica Republike ne proglasi pobjednike

VIDEO

Nove informacije:

23.33 U 5. izbornoj jedinici Vulin je prešao prag i HDDSB smatra da je to 2+1 mandat.

Do sad je u u 5. jedinici obrađeno 45 posto glasova.

22.40 Nisam razočaran, ali nisam ni zadovoljan. Očekivao sam tri zastupnika i to bi bio dobar rezultat, četiri bi bio vrlo dobar, a pet odličan. Mi smo u kategoriji dovoljnog rezultata iako nismo postigli klub zastupnika. Dva zastupnika mogu djelovati u smjeru da HDSSB nastavi realizaciju svog progama kao parlamentarna stranka. Vjerujem da će se otvoriti prostor da oformimo zajednički klub zastupnika sa političkim partnerima koji također neće imati samostalni klub. To je dovoljno dobra startna pozicija i jamči budućnost HDSSB-a na političkoj sceni Hrvatske. Za ovaj rezultat ne krivim nikoga. Jasno je da je do toga došlo jer nikada do sada nije bilo tolike podijeljenosti u biračkom tijelu na lijeve i desne. To se gotovo moglo rezati nožem. Vrlo mali dio biračkog tijela odlučio se za regionalne stranke pa smo bili vrlo realni kada smo, nakon šest mandata u prošlom sazivu, očekivali tri. Obzirom da ne smatram da smo igdje pogriješili, stranka će nastaviti kročiti istim putem. Ukoliko me izaberu, ići ću u Sabor. Šišljagić vjerojatno neće jer na njega računamo i dalje kao na župana. Stranka će odlučiti tko će ići umjesto njega, a to će vjerojatno biti Salapić, rekao je Branimir Glavaš.

22.00 Novi službeni rezultati pokazuju da je HDSSB dobio dva mandata.

21.45 Čelnike HDSSB-a, predvođene osnivačem stranke Branimirom Glavašem, na ulazu u izborni stožer dočekala je postrojba Slavonske sokolske garde (SSG) u crnim uniformama i sa stranačkim zastavama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 01:16

21.35 U stožer HDSSB-a došli su svi čelnici stranke i nositelji listi. Ne skrivaju nezadovoljstvo s dva mandata. Vulin je kazao kako su očekivali 3 mandata ili čak 3+1, no ako i ostanu ova dva funkcionirat će kao do sada i predstavljati slavonskog seljaka. Istaknuo je da ni jedna opcija osim HDZ-a i SDP-a nema osobitog razloga za zadovoljstvo jer će morati odstupiti od svojih programa i koalirati, a to je ujedno i poruka onima koji će tvoriti novu vladu da moraju uvažiti i manje opcije.

- I prije su se na izborima pojavljivale nove opcije koje su nosile glasove, a brzo nestale s političke scene. Činjenica je da je takva stranka osvojila glasove, a HDSSB na izborima sudjeluje već u tri mandata i svaki put smo osvojili mjesta u Saboru i zalagali se za jaku Slavoniju što namjeravmo činiti i dalje - rekao je, aludirajući na izniman uspjeh MOST-a.

- Naši kanidati su naši ljudi, a nisu došli na listu iz Zagreba pa se čude kako se u Slavoniji teško živi. Slavonija je i prije bila zapostavljena i služila je samo u predizborne svrhe - rekao je Vulin pritom misleći na HDZ-ovog kandidata Milijana Brkića koji je nositelj liste u 4. izbornoj jedinici.

HDSSB očekuje još glasova sa sela zbog svoje kampanje koju su nazvali 'duboko oranje' kada su išli od sela do sela, od vrata do vrata.

20.50 Mi ne mislimo da je ovo debakl, pričekajmo rezultate u 10 sati. Mi smo sličan rezultat izlaznih anketa dobili i 2007., vjerujem da će se do deset sati situacija promijeniti. Dali ćemo mi ulaziti u sastav nove vlade, to će odlučiti vrh stranke. Što se tiče broja glasova, imamo potpuno drugu sliku od naših promatrača sa terena, tako je bilo 2011. Nama je drago da nijedna stranka nema dovoljnu većinu za sastavljanje vlasti. Naš je strateški cilj bolji život u Slavoniji i Baranji. Ne želimo da Slavonija bude autobusni kolodvor za odlazak. Slavonci nam ne okreću leđa, smatramo da će predsjednik stranke Vulin osvojiti mandat u petoj izbornoj jedinici. Ne smatram da smo imali štetu zbog Slavonske sokolske garde, to je odgovor na težak život u Slavoniji i Baranji, rekao je Josip Salapić.

20.35 HDSSB stoji čvrsto na nogama i držimo se svog programa, izjavili su iz stožera stranke za HRT.

19.59 Iako im rezultati izlaznih anketa predviđaju samo dva saborska mandata, u HDSSB-u su u nedjelju navečer, nakon zatvaranja birališta izrazili uvjerenje da će im konačni rezultati omogućiti formiranje kluba zastupnika u novome sazivu Hrvatskoga sabora.

Nakon objave izlaznih anketa zamjenik predsjednika HDSSB-a, Karlo Šatvar , izjavio je novinarima u izbornom stožeru u Osijeku da stranka, osim izlaznih anketa dobiva i svoje rezultate s terena, na temelju kojih je siguran da će HDSSB i dalje imati svoj zastupnički klub u Saboru, čime će pokazati kontinutiet i snagu svoje politike.

Ocijenio je da su i u ranijim izbornim ciklusima izlazne ankete predviđale slabije rezultate HDSSB-u.

Šatvar je odbacio nagađanja da je stranka podbacila u 5. izbornoj jedinici, u kojoj se kandidirao predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin , kazavši da se, prema izlaznim anketama, rezultat kreće oko pet posto glasova. Vjeruje da će konačan rezultat omogućiti jedan zastupnički mandat i u toj izbornoj jedinici.

Ponovio je da će HDSSB nakon proglašenja službenih rezultata razgovarati s osobom kojoj će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastav nove Vlade, ali samo u obliku tehničke potpore.

I HDSSB-ov kandidat s liste u 4. izbornoj jedinici, Josip Salapić, kazao je da stranka minimalno očekuje klub zastupnika u Saboru. Također je podsjetio da su i na proteklim izborima izlazne ankete HDSSB-u predviđale slabije rezultate od onih koji su u konačnici ostvareni.

19.40 Karlo Štavar tvrdi da će imati barem jedan mandat i u petoj izbornoj jedinici gdje im izborne ankete ne daju ništa.

- Ovo nije debakl, ovo su izlazne ankete. Sigurni smo da ćemo u sljedećem razdoblju imati klub zastupnika. Nismo podbacili, prema onim podacima koje dobivamo sa terena. I u petoj izbornoj jedinici imat ćemo jedan mandat - rekao je Štavar za HRT.


19.00 Birališta su zatvorena. Prema prvim anketama HDSBB dobio je dva mjesta u Saboru.

Izlazna anketa ne obuhvaća dijasporu i manjine.

Utemeljitelj HDSSB -a i nositelj liste te stranke za IV. izbornu jedinicu Branimir Glavaš poručio je kako se njegova stranka neće prikloniti ni lijevoj ni desnoj političkoj opciji sve dok predsjednica Republike ne proglasi izborne pobjednike.

- Ni jedan blok, ni lijevi ni desni, neće moći sastaviti vladu bez HDSSB-a i tu šansu nećemo propustiti zbog Slavonije - poručio je Glavaš u četvrtak navečer s predizbornog skupa u Đakovu.

Branimir Glavaš je zajedno s predsjednikom HDSSB-a Draganom Vulinom glasao u Osijeku.

HDSSB će izborne rezultate čekati u stožeru u svečanoj dvorani Kristal u Osijeku, a počet će se okupljati tek oko 19.30 - 20.00 sati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa