News

Komentari 0

Ni u HDZ-u ne znaju puno o novom članu D. Stieru

Ni u HDZ-u ne znaju puno o novom članu D. Stieru

Premijerkin savjetnik za vanjsku politiku D. Stier u najviše stranačko tijelo ušao je na njen prijedlog. Nekad je bio savjetnik bivšeg premijera Sanadera

U tišini i prema kratkom postupku u Predsjedništvo HDZ-a prošli tjedan kooptiran je Davor Stier, premijerkin savjetnik za vanjsku politiku. U najuže vodstvo stranke ušao je na prijedlog Jadranke Kosor, iako se do sada nije bavio stranačkom politikom niti obnašao dužnosti. U HDZ-u smo uspjeli doznati tek da je u najviše tijelo stranke Stier ušao na temelju povjerenja koje u njega očito ima predsjednica stranke. Sin hrvatskih iseljenika u Argentini, o kojem se u javnosti pa i u samom HDZ-u malo zna, bio je savjetnik bivšeg premijera Ive Sanadera. Kosoričino povjerenje očito je zaradio nakon što je odbio bivšeg šefa, koji mu je nudio da s njim pođe u privatni biznis. Sanaderovim izbacivanjem iz HDZ-a, nakon pokušaja političkog puča, Kosor se polako rješavala njegovih pristaša i okruživala pouzdanim ljudima. Nedavno je u Predsjedništvo ušla i premijerkina bliska suradnica, zamjenica glasnogovornika Vlade Martina Banić. Ona je u vodstvo stranke ušla automatski čim je postala postala predsjednicom Mladeži HDZ-a. Kosor se u Vladi ležerno riješila Sanaderove desne ruke Biance Matković. Ona je maknuta i s mjesta predsjednice Zajednice žena “Katarina Zrinska”, čime je izgubila mjesto u Predsjedništvu HDZ-a. Za njezinu nasljednicu imenovana je u stranačko vodstvo Katarina Fuček.
U saborskim klupama odnedavno sjedi Kosoričina prijateljica Đurđica Sumrak. Od Sanaderovih pristaša “čistku” su za sada preživjeli Luka Bebić i Petar Selem. Mario Zubović, bivši politički tajnik HDZ-a, bez funkcija je ostao zbog podrške bivšem premijeru.

Najčitaniji članci