Obavijesti

News

Komentari 92

'Nigerijci su prespavali dvije noći i sami uzeli dokumente...'

'Nigerijci su prespavali dvije noći i sami uzeli dokumente...'
1

Priča o navodnoj policijskoj otmici dvoje Nigerijaca i protjerivanju u BiH i dalje je prepuna rupa i nejasnoća. Nova TV pričala je s voditeljem hostela u kojem je dvojac odsjeo...

VIDEO

Nigerijski studenti u svojem su istupu za medije u BiH, između ostalog, objasnili da ih je policija 17. studenog izvukla iz tramvaja, ubacila u kombi, izbacila kod granice s BiH i natjerala ih da pređu granicu. No, prema riječima voditelja hostela u kojem su studenti boravili, to baš i nije bilo tako. 

- U hostel su se prijavili 16. studenoga oko 18 sati i boravili su dvije noći do 18. studenoga. Odjavili su se oko 11 sati ujutro, prisjetio se voditelj hostela Branimir Markač i objasnio da nisu otišli 17. studenoga, kako tvrde.

- 17-og u kasnim večernjim satima oko 22:30 su produžili noćenje, boravak za još jednu noć u hostelu, do 18. studenoga", dodaje Markač u prilogu koji možete pogledati ovdje

Utvrdili su identitet Nigerijaca, žele u Hrvatsku pa natrag kući
Utvrdili su identitet Nigerijaca, žele u Hrvatsku pa natrag kući

Nigerijci u hostelu nisu provodili previše vremena već bi došli samo prespavati. S drugim su gostima hostela najnormalnije komunicirali. 

Voditelj hostela osvrnuo se i na njihove tvrdnje da su sve dokumente ostavili u hostelu te da im ih je naknadno poslao prijatelj. 

- Ne, putovnice su njihove primljene samo radi potreba prijave i u trenutku kada je proces prijave završio i usluga naplaćena dokumenti su im vraćeni u ruke. A po odjavi gosti su pokupili sve svoje stvari, objasnio je voditelj hotela za Novu TV

Jutarnji je list pak objavio snimku jednog od studenata sa stolnoteniskog natjecanja na koje su stigli bez reketa...

Podsjetimo, petero Nigerijaca je doputovalo u Pulu na međunarodno natjecanje u stolnom tenisu. Nakon natjecanja se u Nigeriju vratilo dvoje ljudi, a troje je otišlo u Zagreb. Dvoje je pod čudnim okolnostima završilo u BiH. Peti Nigerijac je dva puta pokušao prijeći granicu i otići u Sloveniju, no policija ga je zaustavila jer nije imao vizu. Prijavio se u Zagreb i rekao da je izgubio putovnicu, a nakon par dana je u istoj postaji zatražio azil. Trenutno je u 'Porinu'.

Načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno za Dnevnik Nove TV oštro je odbacio sve navode dvojice mladića da ih je policija izvukla iz tramvaja i prebacila u Bosnu. Ničeno je istaknuo da su im u Bosni ponudili povratak kući u Nigeriju. 

'Nigerijci nisu imali ni rekete i izgubili su svaki meč. Žele azil'
'Nigerijci nisu imali ni rekete i izgubili su svaki meč. Žele azil'

- Oni su to odbili i prema našim saznanjima žele se vratiti u Hrvatsku da bi podnijeli zahtjev za azil. Istražuju se mogućnosti njihova kontakta s krijumčarima. Imamo neka saznanja - rekao je. 

Policija je razgovarala i s organizatorima natjecanja. 

- Četvorica njih su nastupali na tom natjecanju i indikativno je da sa sobom nisu imali rekete. Izgubili su sve mečeve koje su igrali. Bili su neuobičajeno slabi za natjecatelje za koje su se predstavljali - rekao je načelnik Ničeno. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a