Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nigerijci su prespavali dvije noći i sami uzeli dokumente...'

Priča o navodnoj policijskoj otmici dvoje Nigerijaca i protjerivanju u BiH i dalje je prepuna rupa i nejasnoća. Nova TV pričala je s voditeljem hostela u kojem je dvojac odsjeo...

Foto: NovaTV/screenshot
92 komentara

Nigerijski studenti u svojem su istupu za medije u BiH, između ostalog, objasnili da ih je policija 17. studenog izvukla iz tramvaja, ubacila u kombi, izbacila kod granice s BiH i natjerala ih da pređu granicu. No, prema riječima voditelja hostela u kojem su studenti boravili, to baš i nije bilo tako. 

- U hostel su se prijavili 16. studenoga oko 18 sati i boravili su dvije noći do 18. studenoga. Odjavili su se oko 11 sati ujutro, prisjetio se voditelj hostela Branimir Markač i objasnio da nisu otišli 17. studenoga, kako tvrde.

- 17-og u kasnim večernjim satima oko 22:30 su produžili noćenje, boravak za još jednu noć u hostelu, do 18. studenoga", dodaje Markač u prilogu koji možete pogledati ovdje

PRIJATELJ IM POSLAO PUTOVNICE Utvrdili su identitet Nigerijaca, žele u Hrvatsku pa natrag kući

Nigerijci u hostelu nisu provodili previše vremena već bi došli samo prespavati. S drugim su gostima hostela najnormalnije komunicirali. 

Voditelj hostela osvrnuo se i na njihove tvrdnje da su sve dokumente ostavili u hostelu te da im ih je naknadno poslao prijatelj. 

- Ne, putovnice su njihove primljene samo radi potreba prijave i u trenutku kada je proces prijave završio i usluga naplaćena dokumenti su im vraćeni u ruke. A po odjavi gosti su pokupili sve svoje stvari, objasnio je voditelj hotela za Novu TV

Jutarnji je list pak objavio snimku jednog od studenata sa stolnoteniskog natjecanja na koje su stigli bez reketa...

Podsjetimo, petero Nigerijaca je doputovalo u Pulu na međunarodno natjecanje u stolnom tenisu. Nakon natjecanja se u Nigeriju vratilo dvoje ljudi, a troje je otišlo u Zagreb. Dvoje je pod čudnim okolnostima završilo u BiH. Peti Nigerijac je dva puta pokušao prijeći granicu i otići u Sloveniju, no policija ga je zaustavila jer nije imao vizu. Prijavio se u Zagreb i rekao da je izgubio putovnicu, a nakon par dana je u istoj postaji zatražio azil. Trenutno je u 'Porinu'.

Načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno za Dnevnik Nove TV oštro je odbacio sve navode dvojice mladića da ih je policija izvukla iz tramvaja i prebacila u Bosnu. Ničeno je istaknuo da su im u Bosni ponudili povratak kući u Nigeriju. 

DOŠLI SE NATJECATI U PULU 'Nigerijci nisu imali ni rekete i izgubili su svaki meč. Žele azil'

- Oni su to odbili i prema našim saznanjima žele se vratiti u Hrvatsku da bi podnijeli zahtjev za azil. Istražuju se mogućnosti njihova kontakta s krijumčarima. Imamo neka saznanja - rekao je. 

Policija je razgovarala i s organizatorima natjecanja. 

- Četvorica njih su nastupali na tom natjecanju i indikativno je da sa sobom nisu imali rekete. Izgubili su sve mečeve koje su igrali. Bili su neuobičajeno slabi za natjecatelje za koje su se predstavljali - rekao je načelnik Ničeno. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message