Obavijesti

News

Komentari 134

'Nije bio medvjed. Vidjeli smo kako psi jedu njezin prsni koš'

'Nije bio medvjed. Vidjeli smo kako psi jedu njezin prsni koš'

SAD: Otkriveni su detalji o jezivoj smrti Bethany Stephens (22) iz savezne države Virginia. Ugrizi na njenoj glavi odgovarali su ugrizima njenih pit bullova Tonke i Pacmana...

VIDEO

Američku javnost potresla je šokantna smrt Bethany Stephens (22) iz Virginije, koju su prošlog tjedna nasmrt izgrizla njena dva pit bulla tijekom šetnje u šumi. Djevojka je pronađena unakažena od ugriza po licu i vratu, a potragu je organizirao njezin otac nakon što se nije vratila kući ni javljala na mobitel.

Policija iz okruga Goochland objavila je detalje mučnih scena na koje su naišli. Policajci koji su pronašli tijelo mislili su da psi čuvaju leš životinje, no ubrzo su se došli do jezivog otkrića - tijelo je bilo ljudsko, a psi su ga jeli.

Ubili je njeni psi: 'Nešto ovako jezivo nisam vidio u 40 godina'
Ubili je njeni psi: 'Nešto ovako jezivo nisam vidio u 40 godina'

Šerif okruga Goochland Jim Agnew otkrio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare informacije kako bi razjasnio javnosti što se zaista dogodilo u kobnoj šetnji.

- Vidio sam kako psi jedu prsni koš tijela. Sa mnom su još bila četiri zamjenika šerifa koji to mogu potvrditi. Dokazi upućuju na to da je djevojka bila oborena na tlo i izgubila svijest, a zatim su je psi raskomadali do smrti. Ugrizi na njenoj glavi odgovarali su ugrizima njenih pasa i isključili sumnju da ju je ubio medvjed, vuk ili neka druga divlja zvijer - rekao je Agnew i napomenuo kako je sazvao press konferenciju zbog glasina koje su se počele širiti okrugom.

Narednik Mike Blackwood dodao je kako su psi u posljednje vrijeme živjeli kod Bethanynog oca koji se navodno nije dovoljno brinuo o njima te su bili zapostavljeni. To su psi koji su odrastali u kući, a sada su izbačeni van na hladnoću u mali kavez. Bethany je dolazila kući pet puta tjedno kako bi vidjela pse.

- Njezin otac se nije brinuo o njima, to nije bila njegova odgovornost - rekao je narednik Blackwood.

Šerif je potvrdio kako je na obdukciji utvrđeno da je Bethany imala menstruaciju, ali napominje da ne mogu sa sigurnošću utvrditi što je potaknulo pse na napad.

Bethanyni prijatelji opraštaju se od nje na društvenim mrežama i i izražavaju sumnju u to da bi psi ubili svoju vlasnicu, koja ih je odgojila otkad su bili štenci i tretirala kao vlastitu djecu.

Pit bullovi imena Tonka i Pacman težili su 45 kilograma, kao i sama Bethany. Nakon šokantnog napada, psi su eutanazirani uz dozvolu obitelji.

No, ni ova standardna procedura nije naišla na odobrenje svih. Ljubitelji životinja okomili su se na eutanaziju, a navodno je čak pokrenuta i peticija protiv eutanazije pasa ubojica. Podaci o smrtonosnim napadima pasa ove godine u SAD-u otkrivaju da ih je bilo 39, od čega čak 29 iz pasmine pit bulla.

- Najmanje 60% psećeg ponašanja određeno je uzgojem pasmine. Puno vremena i novca uloženo je u selektivni uzgoj jer je učinkovit. Jedini ljubitelji pasa koji žele da ignorirate ovo su ljubitelji pit bullova, jer istina ne odgovara njihovoj teoriji, tvrdi Dennis Baker, osnivač udruge Zaštitite djecu od pit bullova i drugih opasnih pasmina.

S druge strane, licencirana trenerica pasa Valerie Paul smatra da je ovdje riječ o "vanjskom utjecaju, odnosno o nečemu što je moglo natjerati pse na takvu reakciju".

Uvjerena je da se većina pasa neće okomiti na svog vlasnika bez nekog ozbiljnog razloga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...