Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Nije lako Djeda Mrazu: Najveća i najbrža dostava na svijetu...

Svakog prosinca Djed Mraz skapava od posla. Vilenjaci i sobovi mu nisu dovoljni. Trebaju mu avioni, brodovi i kamioni kako bi obišao planet i donio darove svoj djeci

Foto: Dreamstime
15 komentara

Sva se djeca raduju kad na božićno jutro ispod okićenog bora nađu poklon zamotan u šuštavi i lijepi papir.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Darova ne bi bilo bez Djeda Mraza, koji se mora dobro naraditi kako bi ih svima dostavio na vrijeme. Prema procjenama ekonomskih stručnjaka i stručnjaka za logistiku, u jednoj noći Djed Mraz treba obići brojnu djecu.

 

Britanski Centar za ekonomiju i poslovna istraživanja procijenio je da je riječ o čak 1,6 milijardi djece. Prema njihovim izračunima, to znači da Djed Mraz mora obići 5556 kućanstava u jednoj sekundi.

S prosječno 2,5 djece po kućanstvu, Djedica će trebati napraviti 640 milijuna zaustavljanja na Badnjak. Poklon za svako dijete prosječno se omota s oko 80 centimetara papira, a to znači da bi se svi pokloni umotali s 2,4 milijuna kilometara papira.

Prije velike noći treba pohraniti sve darove u skladište. Ono za sve poklone treba biti toliko veliko da u njega stane 240.000 šlepera.

Kad bi se svi darovi poredali jedan za drugim, dobio bi se lanac koji se može čak 24 puta omotati oko ekvatora.

Stručnjaci su također izračunali da Djed Mraz, zahvaljujući različitim vremenskim zonama i rotaciji Zemlje, umjesto 24 ima 32 sata kako bi dostavio poklone svoj djeci u svijetu. Tih osam sati ipak će mu malo olakšati naporan posao.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message