Obavijesti

News

Komentari 71

Nije mu htio zaposliti sina: 'Da, ubio sam tu staru komunjaru...'

Nije mu htio zaposliti  sina: 'Da, ubio sam tu staru komunjaru...'
5

Dinka Turudić, supruga Vlade Turudića, bivšeg čelnika A-HSP-a optuženog da je lani ubio Đorđija Burića, svekra ministrice vanjskih poslova, apelirala je da je njezinom mužu mjesto u bolnici

VIDEO

Nisam kriv, rekao je Vlado Turudić (55) optužen za ubojstvo Đorđija Burića (85) nakon što su ga na Županijski sud u Zagrebu doveli iz zatvorske bolnice.

Turudića, koji je rekao kako će obranu iznositi na kraju postupka, terete da je 10. studenoga 2016. s više hitaca iz pištolja ubio Burića u njegovu stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Motiv ubojstva je, navodno, osveta jer  Burićev sin nije zaposlio Turudićeva sina.

Tijekom istrage Turudić, bivši čelnik A-HSP-a, navodno je priznao ubojstvo rekavši istražiteljima "ubio sam staru komunjaru". Pištolj je nakon ubojstva bacio u rijeku Krapinu i on nije pronađen. 

Supruga: On je strašno bolestan i mjesto mu je u bolnici

- Žao mi je što ne mogu svjedočiti, jer sam psihički slaba. Gospođo sutkinja, Vlado je strašno bolestan i njemu nije mjesto u zatvoru već u bolnici - rekla je Turudićeva supruga Dinka iskoristivši zakonsku blagodat da ne svjedoči u postupku. 

Branko Burić, sin ubijenoga, rekao je kako je Dinku Turudić upoznao prije desetak godina kad je ostala bez posla. Pitala je njegovu suprugu ima li potrebe za čišćenjem, jer je dobila otkaz, a suprug joj je nezaposleni branitelj. Počela je raditi kod njih, a s vremenom je čistila i kuću njegova oca u Nazorovoj. Bila je odgovorna i pedantna.

- Kad je tvrtka raspisala natječaj za skladištara nazvala me Dinka i pitala mogu li zaposliti njezina sina. Rekao sam joj da pošalje ponudu na natječaj i da se javi. Ona mi je tada prvi put, iako smo se poznavali godinama, rekla kako Ivan malo slabije čuje - svjedočio je Branko Burić.

Na razgovor za posao Ivan je došao s tatom - Vladom Turudićem. Poslali su ih u skladište da vide kako se snalazi. 

'Ivan se nije snalazio na poslu i nije se mogao uklopiti'

- Htio sam mu pomoći. Nitko kod mene nije dobio otkaz, no rad u skladištu je interaktivan. Potrebno je puno komunicirati. Iako mu je tata pomagao, Ivan se nije snalazio i nije se mogao uklopiti i oko 16-17 sati nazvao sam i rekao kako mi je žao - prisjetio se Burić.

U ponedjeljak se Dinka Turudić nije pojavila kod njih u kući, a kada ju je njegova supruga nazvala nije se javljala. 

Svjedok: Moj nećak je našao mrtvog djeda, to je trauma

- U podne je poslala ružan SMS. Moj poslovni partner od Turudića je zbog slične situacije, također nije zaposlio Ivana, dobio mail. Na kraju je stajala prijeteća rečenica: "Doći ćeš i ti k.... na red". Moja obitelj nikada od nikoga iz obitelji Turudić nije dobila prijeteće poruke. Nikakvih prijetnji prije ubojstva nije bilo. Ovo je velika tragedija za moju obitelj, a za mog nećaka, koji je našao svog mrtvog djeda, to je trauma - rekao je svjedok.

Marko Š. radio je u skladištu kad im je došao Ivan Turudić.

- Rekli su nam da će doći dečko i da je nagluh. No on je bio skroz gluh, pa mu je tata prevodio, a on mu je čitao s usana. To je skladište od 400 četvornih metara i potrebna je stalna komunikacija jer se stalno nešto premješta, pa on nije bio za taj tip posla - prisjetio se Marko Š.

Na pitanje tužitelja je li tom zgodom Vlado Turudić spominjao oružje odgovorio je " je nešto oko rata, ali ne sjećam se u kom kontekstu". Kada su svjedoku predočili iskaz iz istrage u kojem je rekao da je Turudić rekao kako posjeduje trofejno oružje iz rata, no da ne zna je li spominjao puške ili pištolje, svjedok Marko Š. rekao je da je tako bilo. 

Ni Ministrica niti njezin suprug neće svjedočiti

Snaha ubijenoga Đorđija Burića, ministrica Marija Pejčinović Burić, neće svjedočiti u postupku. Na klupu za svjedoke neće niti njezin suprug Zoran. On je iskaz dao tijekom istrage i stranke u postupku suglasile su se da se njegov iskaz pročita. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca