Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nije ni bilo natječaja: Bandić dogovorio posao s Pripuzom

Tvrtka Cezar, podružnica kompanije CIOS, dobila je direktnom pogodbom posao od Holdinga za zbrinjavanja svih vrsta otpada osim miješanog komunalnog otpada

Dalibor Urukalović
Foto: Dalibor Urukalović
103 komentara

Tvrtka Cezar, podružnica kompanije CIOS, koja je u vlasništvu u nedjelju uhićenog poduzetnika Petra Pripuza, dobila je direktnom pogodbom posao od Zagrebačkog holdinga za zbrinjavanja svih vrsta otpada osim miješanog komunalnog otpada u Zagrebu vrijedan 7,749.250 kuna.  

Priča je započela 7. listopada 2013. godine, kada je inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prirode donijela rješenje kojim se od 21. listopada zabranjuje Zagrebačkom holdingu odnosno njegovoj podružnici ZGOS da odlaže bilo kakav otpad osim miješanog komunalnog otpada na odlagalište Jakuševec.

Prema dokumentaciji koju posjeduje Jutarnji list, Zagrebački holding odluku o odabiru Pripuzove tvrtke donio je 29. studenoga 2013., dok je ugovor sklopljen dvadesetak dana kasnije, točnije 18. prosinca.

Ugovor čija je procijenjena vrijednost bila 6,2 milijuna kuna bez PDV-a sklopljen je na razdoblje od četiri mjeseca i vrijedio je do 18. travnja ove godine. To praktički znači da je tvrtka Cezar za posao od četiri mjeseca dobila milijun eura od Zagrebačkog holdinga, a cijeli su posao u Holdingu objasnili iznimnom hitnošću.

Ministarstvo zaštite okoliša tvrdi da je za taj problem bilo nekoliko rješenja, a između ostalog, ministar Zmajlović je izjavio kako postoji nekoliko ovlaštenih tvrtki koje su mogle preuzeti taj posao i riješiti problem s nekontroliranim otpadom.

Upravo ta činjenica da nije raspisan javni natječaj u kojem se traži više ponuđača, već se išlo na pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave, jedan je od smjerova istrage Uskokovih istražitelja protiv čelnih ljudi Zagreba Milana Bandića i Slobodana Ljubičića te Petra Pripuza.

Možda vas zanima i ovo:
Message