News

Komentari 220

Nije poginuo u borbi, a obitelj mu je dobila tri milijuna kuna

Policija je privela bivšeg časnika HV-a. Sumnja se da je krivotvorio dokumente i obitelji muškarca koji je poginuo u nesreći, a ne u borbi i osigurao odštetu i mirovinu

Policija u Šibeniku je privela muškarca (54) iz Splita, bivšeg časnika Hrvatske vojske koji je krivotvorio dokumentaciju o smrti vojnika i tako njegovoj obitelji osigurao gotovo tri milijuna kuna odštete, mirovinu i druga primanja. On je obitelji vojnika, koji je poginuo u prometnoj nesreći izvan vojnih djelovanja i vojne službe, ovjerio dokumentaciju u kojoj je lažno prikazao da je poginuo u vojnim djelovanjima. 

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da je osumnjičeni u svojstvu zapovjednika postrojbe Ministarstva obrane, koristeći svoj položaj, izdao i potpisao neosnovanu potvrdu o stradavanju pripadnika tog Ministarstva, za vrijeme dužnosti u toj postrojbi, a sve s ciljem ostvarivanja prava njegove obitelji s tog osnova, iako mu je bila dobro poznata činjenica da je isti stradao u prometnoj nesreći izvan dužnosti - priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Obitelj stradalog je koristeći razna prava oštetila državni proračun u vrijednosti od najmanje utvrđenih 2 900.488.78 kuna. Splićanin je osumnjičen za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, te je protiv njega podnijeta kaznena prijava.

Najčitaniji članci