Obavijesti

News

Komentari 28

Nije se bojao: Kolegu i putnike spasio od nasilnika u tramvaju

Nije se bojao: Kolegu i putnike spasio od nasilnika u tramvaju
7

Nasilnik je šakom udario Karlova kolegu kontrolora u glavu, a hrabri vozač ZET-a mu se suprotstavio i svladao ga. Pritisnuo je muškarca na pod i zadržao ga do dolaska policije

VIDEO

Nasilni putnik ušao je u tramvaj te počeo uništavati imovinu i smetati druge putnike. Vozač je zaustavio vozilo, a nasilnik je izašao za njim i šakom udario njegova kolegu kontrolora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

- Bio je to muškarac tridesetih godina. Čim je ušao kraj Frankopanke ulice, počeo je vrijeđati putnike. Prišao je jednom paru i htio dirati djevojku, pa su se odmaknuli od njega - ispričao je vozač tramvaja Karl Bakić (50).

Muškarac je nakon toga počeo lupati po aparatima za karte, staklu, sjedalima i gdje god je stigao. Putnici su napuštali tramvaj i ostalo ih je samo nekoliko, ali on nije prestajao divljati ni nakon što ga je vozač upozorio da će pozvati policiju. Postao je još bezobrazniji.

- Ušla je gospođa koja je imala 70-ak godina i on joj je ustupio mjesto. Nije htjela sjesti pa ju je izvrijeđao užasnim i prostim riječima - objasnio je Karl.

On ga je molio da se smiri, a nasilnik mu je rekao da će ga istući ako ne nastavi voziti. Ipak, Karl se nije bojao njegovih prijetnji i zaustavio je tramvaj kraj Vodnikove gdje je bilo kontrolno vozilo ZET-a. Htio je da mu prometni kontrolor pomogne smiriti putnika, pa je izašao iz tramvaja, no za njim je izašao i nasilnik.

- Prišao je mojem kolegi, udario ga u lijevo oko, a on je od siline udarca pao na asfalt. Počeli su se hrvati i ja sam nasilnika odvukao s njega - rekao je Karl.

Pritisnuo je agresivnog muškarca na tlo i nije ga puštao petnaestak minuta dok nije došla policija. Pružao je otpor čak i kad su ga policajci preuzimali, a kontrolor se uputio prema bolnici u Draškovićevoj.

- Ozljeda je izgledala gadno jer mu je oko bilo jako krvavo - opisao je Karl.

Suprug i otac 11-godišnjaka kao vozač zagrebačkog ZET-a radi 27 godina te mu je ovo bio prvi i jedini okršaj tijekom cijelog staža. Ipak, ni trena se nije premišljao što učiniti i dovodi li sebe u opasnost.

- Nije me bilo strah - kaže Karl. Njegov sin je bio uzbuđen kad je doznao da je dobitnik nagrade Ponos Hrvatske.

- Veseli se zbog toga i govori mi: ‘Tata, tata, dobit ćeš Ponos Hrvatske’ - kaže Karl sa smiješkom na licu.

Napao uzornog kontrolora

Vahid Cvolić, stradali kontrolor prometa, danas je dobro. Dugogodišnji je uzorni djelatnik ZET-a o kojem kolege imaju samo najljepše riječi. Redovito u tramvajima pronalazi izgubljene predmete i donosi ih u centar ZET-a kako bi ih ondje vlasnici mogli preuzeti.     

>>> Reportažu o hrabrom Karlu gledajte danas u “Hrvatska uživo” i na ponoshrvatske.hr.     

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca