Obavijesti

News

Komentari 56

Ministarstvo: Povlači se kikiriki u ljusci i dimljeni file pastrve

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je o povlačenju kikirikija u ljusci - rinfuza, LOT L291, najbolje upotrijebiti do 17.10. 2017. kod kojeg je utvrđena povećana količina mikotoksina

VIDEO

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak navečer o povlačenju i opozivu proizvoda kikiriki u ljusci - rinfuza, LOT L291, najbolje upotrijebiti do 17.10. 2017. kod kojeg je utvrđena povećana količina mikotoksina, priopćeno je iz Hrvatske agencije za hranu (HAH).

 Zemlja podrijetla proizvoda je Kina i Egipat.

 "Po uzorkovanju tijekom provedbe službene kontrole sanitarne inspekcije, zaprimljen je nalaz povećane količine mikotoksina u kikirikiju u ljusci- rinfuza, i proizvod nije prikladan za konzumaciju", navodi se u priopćenju.

Uzorkovanje je provedeno 19. listopada 2016. godine u distributivnom centru Jastrebarsko, subjekta u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska Zagreb koji je proizvod stavio na tržište u svojim maloprodajnim objekatima.

 Uvoznik i distributer kikirikija u ljusci u rinfuzi iz Kine i Egipta je Marjan voće d.o.o.  Zagreb, koji je obavijestio potrošače o potrebi povlačenja proizvoda s tržišta na svojoj web stranici http://marjan-voce.hr/ukusna-hrana/zdrav-zivot/obavijest-o-povlacenju-proizvoda%20.

 Proizvod nije u skladu s Uredbom 1881/2006 od 19. prosinca 2006. o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani, navode iz Hrvatske agencije za hranu.

Povlači se dimljeni file pastrve

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak navečer o povlačenju i opozivu proizvoda "Dimljeni filet pastrve/Forellenfilet Wechsler 500g", zemlje podrijetla Njemačke zbog sumnje da proizvod sadrži bakteriju Listeriju monocytogenes.

"Ministarstvo poljoprivrede zaprimilo je obavijest putem EU RASFF-a da je tijekom službene kontrole na tržištu Njemačke u proizvodu dimljeni filet pastrve „Forellenfilet Wechsler 500g“ postavljena sumnja da isti sadrži Listeriju monocytogenes.

 U provođenju mjera koje je poduzeo subjekt u poslovanju s hranom Wechsler Feinfisch GmbH proširena je lista proizvoda koji se povlače s tržišta na proizvode u pakiranju od 125g do 1000g, brojeva šarža od A16298124561 do A163011245612 s datumom roka trajanja od 27.11.2016 do 7.12.2016.", priopćeno je iz Hrvatske agencije za hranu.

 Prema dostavljenoj distribucijskoj listi trgovačkog lanca METRO Cash & Carry Deutschland GmbH, Düsseldorf, proizvod je kupljen od strane tvrtke Ferenčak d.o.o., Sesvete, dodaje se u priopćenju.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca