Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Nikola Vudrag - čovjek koji zna kako izraditi Franju Tuđmana

U ovom slučaju osobno smatram da ponekad ne trebamo vojskovođe, već ljude koji grade nasljeđe. Tko, i za koga. Priču o stvaranju bilo zajednice, države ili naroda, napisao je na Facebooku

21 komentara

Prije nekoliko dana svečano je otkriven novi spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu. Podizanje je popraćeno uz podsmijeh, a opći je zaključak da izvedba Kuzme Kovačića ne izgleda kao Tuđman. U Hrvatskoj je tijekom godina podignut velik broj spomenika prvom hrvatskom predsjedniku, no za rijetko koji bi se moglo reći da je "slika i prilika" Tuđmana. 

Iako to zvuči nemoguće, pronađen je čovjek koji zna napraviti takav kip - Nikola Vudrag, kipar iz Varaždina, koji se na svom Facebook profilu odlučio uključiti u raspravu o Tuđmanu, piše Varaždinski.hr. 

- Svatko ima svoj stil rada, to valja poštivati, ali su ukusni razni baš kao i stilovi, čak i u odabiru osnovne ideje spomenika. U ovom slučaju osobno smatram da ponekad ne trebamo vojskovođe, već ljude koji grade nasljeđe. Tko, i za koga. Priču o stvaranju bilo zajednice, države ili naroda - napisao je Vudrag. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message