Obavijesti

News

Komentari 12

'Nisam ga htio ubiti. Ubo sam ga jer je godinama maltretirao'

Željko Raguž (46) nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora jer je nožem pokušao ubiti Gorana Ž. Županijski sud u Dubrovniku izrekao mu je i mjeru obaveznog liječenja od alkoholne ovisnosti

VIDEO

Nisam ga imao namjeru ubiti i u svojim 50-tima otići na dugogodišnju robiju. Htio sam ga samo 'preventivno piknuti' ne bi li tako reagirale neke veće instance i zaustavile ga u njegovom višegodišnjem maltretiranju - branio se na sudu Željko Raguž Žika.  

On se 3. prosinca 2016. u prostoru kojeg koristi Udruga pomoraca i ljubitelja mora "Miho Pracat" u Ulici Kneza Damjana Jude 6 u Dubrovniku posvađao s Goranom Ž. Prema iskazima svjedoka, Raguž je sjedio za šankom i čitao novine kad je u Udrugu došao oštećeni s prijateljem. Naručio je viski i kolu te častio društvo u klubu. Bio je alkoholiziran i vikao za šankom i, tvrde svjedoci, udarao rukama po novinama koje je optuženik čitao.

- Kako nisam htio popiti piće koje mi je naručio rekao mi je da ću popiti batine, da sam p.... i da će me ubiti te mi je zgužvao novine - tvrdio je Raguž koji je nakon toga napustio Udrugu.

Oko podneva se vratio i nožem duljine oštrice 9,5 cm ubo Gorana Ž., koji mu je bio okrenut leđima, u gornji lijevi dio leđa, u predjelu između vrata i lateralnog ruba ramena i lakše ga ozlijedio. 

Kod izricanja presude sud je olakotnim okolnostima cijenio da je Raguž u potpunosti i vrlo iskreno činjenično priznao izvršenje djela, da je na kraju izrazio kajanje i žaljenje, raniju neosuđivanost, da je izuzetno lošeg zdravstvenog stanja, da je nedjelo počinio u pripitom stanju, da je umirovljenik iz Domovinskog rata, da zajedno sa suprugom skrbi o njenom sinu i da je djelo počinio u smanjeno ubrojivom stanju.

Osobito olakotnim sud je cijenio činjenicu da je djelo ostalo u pokušaju i da je oštećenik danas dobrog zdravstvenog stanja u odnosu na tu ozljedu. Kao otegotne okolnosti uzete su u obzir činjenice da je nasrnuo na golorukog alkoholiziranog muškarca te da ga je pokušao ubiti. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.