Obavijesti

News

Komentari 31

'Nisam odala Mamiću kakve je podatke od banke tražio Uskok'

'Nisam odala Mamiću kakve je podatke od banke tražio Uskok'
1

Nisam kriva. kazala je Ivana Petrak optužena da je Mariju Mamiću odala kakve je podatke od banke u istrazi poslovanja obitelji Mamić u svibnju 2015. tražio USKOK

VIDEO

Nisam kriva. kazala je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Ivana Petrak (41), bankarica optužena da je Mariju Mamiću odala kakve je podatke od banke u istrazi poslovanja obitelji Mamić u svibnju 2015. tražio USKOK.

Petrak, zaposlenu kao voditeljicu poslovnice Hypo Alpe Adria Banke, terete da je Mariju Mamiću dostavila naloge kojima je USKOK u svibnju 2015. tražio da mu banka dostavi podatke o računima, prometu po računima, oročenim sredstvima i ugovorima o kreditu vezano za Luku Modrića i Marija Mamića

- Dokazat ćemo da je okrivljenica počinila kazneno djelo povredom tajnosti postupka - ustvrdila je u uvodnom govoru tužiteljica Marina Rakić.

Odvjetnik Milenko Umićević kazao je u uvodnom govoru kako će obrana tijekom dokaznog postupka dokazati da optužena ni jednim svojim postupkom nije ostvarila niti jedno od obilježja bića kaznenog djela za koje je terete. Branitelj se usprotivio čitanju iskaza svjedoka Maria Mamića i još jedne svjedokinje.

- Predlažem da se iskazi svjedoka izdvoje kao nezakoniti dokazi jer obrani nije bilo moguće prisustvovati saslušanju svjedoka što je protivno europskoj konvenciji - kazao je Umićević.

Sutkinja Jasna Rađenović prijedlog obrane je odbila. Obrana je najavila žalbu pa će se suđenje nastaviti nakon pravomoćnosti rješenja. Mario Mamić je, podsjećamo, u svom iskazu naveo da poznaje Ivanu Petrak jer je duže vrijeme vodila njegove bankovne račune.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne znam jesu li fotografije preslika tih zahtjeva bile u mom mobitelu, a ako jesu, ne znam kako su dospjele u moj mobitel. Ivana Petrak nikada mi nije dala nikakve dokumente povjerljiva sadržaja - kazao je Mamić nakon što mu je predočeno da su preslike USKOK-ovih dopisa nađene u njegovu mobitelu.

No usporedbom telefonske komunikacije između optužene i Mamića, pisao je Večernji list, istražitelji su ustanovili da se Mamić u vremenu nastanka fotografija preslika USKOK-ovih zahtjeva nađenih u njegovu mobitelu nalazio u domeni bazne stanice koja pokriva i poslovnicu Hypo bank u kojoj radi Ivana Petrak.

Osim toga ustanovljeno je i da su telefonski komunicirali prije nego što su fotografirane preslike USKOK-ovih dokumenta nađenih u Mamićevu mobitelu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1