Obavijesti

News

Komentari 37

'Nisam osjetio da sam ga ubo, bilo je kao da siječem po zraku'

'Nisam osjetio da sam ga ubo, bilo je kao da siječem po zraku'
10

Darko Bodiš listopadu 2016. u obiteljskoj kući Plešej u Gornjoj Dubravi ubio nožem Vladu Plešeja (67) i Ivica Piliju (42). Iako se pisalo da ih je ubio iz osvete, on tvrdi da su ga napali

VIDEO

Pokušao sam pobjeći, no Ivica Pilija me uhvatio sleđa dok sam ja rukom uhvatio kvaku na vratima. Osjetio sam se ugrožen, a lijevom sam rukom sa sudopera dohvatio kuhinjski nož, rekao je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu Darko Bodiš (24) optužen da je u listopadu 2016. u obiteljskoj kući Plešej u Gornjoj Dubravi ubio nožem Vladu Plešeja (67) i Ivica Piliju (42).

Iznoseći obranu, Bodiš je potvrdio da je ubio Plešeja i Piloija, no da to nije napravio iz osvete nego nakon što su ga oni napali.

- Dan ranije pojeo sam čitavu tablu tableta, popušio sam 3-4 jointa te popio par deci rakije, a konzumirao sam i gram MDMA-a (ecstasy). Krenuo sam tražiti sina i došao u kuću Plešejevih. Nisam poznavao Vladu Plešeja i Piliju, no tada sam ih upoznao. Rekli su mi da ne znaju gdje mi je sin, a kad sam krenuo iz kuće, Plešej me pozvao da se vratim: 'Odi jarane, odi' - rekao je Bodiš, tvrdeći da je zatim među njima u kući izbio sukob, piše Jutarnji list.

- Kad su vidjeli da sam uzeo nož, najprije su se odmaknuli natrag, a zatim je Vlado Plešej nasrnuo na mene. Nekoliko puta sam zamahnuo po zraku. Nisam uopće osjećao da sam ubo Vladu, imao sam osjećaj da siječem po zraku. Međutim, Vlado se povukao, sjeo je na stolicu, a zatim pao s nje, i tada sam primijetio da sam ga ubo. Tada me napao Pilija, a ja sam ga ubo u predjelu trbuha. Nakon uboda Pilija se povukao, no tada me ponovno napao Plešej, koji me uhvatio za ruku u kojoj sam držao nož. Naguravanje se nastavilo i u jednom trenutku Vlado je popustio i nož se, nažalost, zabio u njegova prsa. Pao je na pod, a ja sam iščupao nož iz prsa, Tada me ponovno napao Pilija koji je preskočio preko kauča te me pokušao udariti nogom. No, sagnuo sam se i ubio sam Piliju s lijeve strane u predjelu srca. Sjećam se da je Vlado u jednom trenutku viknuo: Zašto mene? Što sam ja skrivio? Izvukao sam nož iz Ivice i tako stajao 2-3 sekunde. Gledam i ne vjerujem što se dogodilo - rekao je Bodiš.

Ubio ih zbog osvete?

Kako se ranije pisalo, Bodiš se na brutalan zločin odvažio nakon saznanja da je sin ubijenog Plešeja u vezi s njegovom bivšom nevjenčanom suprugom i da su u nepoznato odveli njegovog maloljetnog sina. Ponukan ljubomorom i željom za osvetom došao je 27. listopada 2016. u dom obitelji Plešej u kojem je zatekao oca novog partnera svoje bivše djevojke Vladu Plešeja (67) i njegovog bliskog prijatelja i kuma Ivicu Pilija (42), koje tada nije poznavao.

Ujutro su prijetili

Ubijeni Vlado i Ivica cijeli su kobni četvrtak 27. listopada proveli su zajedno. Taj dan Darka su vidjeli prvi put ujutro. Došao je automobilom do dvorišta koje muškarci dijele i raspitivao se za Vladina sina, bivšu djevojku i dijete. 

Navodno su nesmotreno vozili i turirali uskom ulicom u kojoj se inače svaki dan igra puno djece. Otišli su ljutiti, a Darko se odlučio vratiti nešto nakon 17 sati.

- Ta djevojka je otišla s mojim bratom. On je mislio da će ga zateći u kući. Mislio ga je valjda ubiti, ali je sreo mog oca i kuma - rekao nam je vidno potreseni Vladin sin. Upravo je on među prvima doznao da su mu otac i kum napadnuti.

- Bio sam u Dubravi. Zvali su me da hitno dođem u kuću. Kad sam ušao unutra, vidio sam ih kako leže i pokušavao sam ih oživiti. Htio sam im masirati srce i dati umjetno disanje, no to je bilo nemoguće. Ubojica je bio toliko brutalan da ih je izmasakrirao do kraja - prepričao je mladić taj mučni četvrtak. 

Izricanje presude zakazano je za utorak.

Opkolili mu kuću, nož je negdje bacio

Kad je Bodiš shvatio što je učinio, udaljio se od mjesta dvostrukog ubojstva, no kako svjedoče stanari ulice, neko vrijeme se zadržao u blizini.

- Ja sam došao prije policije i Hitne pomoći. Svi su vikali da se ubojica nalazi na uglu ulice i da stoji. Krenuo sam za njim, ali on je u tom trenutku nestao. Nisam znao na koju stranu je otišao. Vratio sam se. Nisam htio napuštati oca i kuma. Nisam nikog puštao u kuću. Tad je došla i policija. Nakon toga više nitko nije smio ući - rekao je iskreno Vladin sin. Istražitelji su došli brzo i potpuno su blokirali cijelu ulicu. 

Nekoliko policijskih patrola odmah je odjurilo do zagrebačkog naselja Oporovec, gdje je mladić prijavljen. U prvom trenutku nisu ga pronašli kod kuće. Skrivao se od policije.

- Opkolili su mu kuću i tako su ostali. Kako su nam rekli, on se sam predao policajcima - kazali su mještani. Nož kojim je izmasakrirao dva muškarca u bijegu je odbacio. Policajci su Darka odveli u postaju na ispitivanje.

Bio je silno ljubomoran

- Taj Darko je maltretirao sve. Išli smo zajedno u istu školu i razred. Uvijek je izazivao neke svađe, a ponekad je zbog toga dobio i batina od drugih - rekao nam je o ubojici sin stradalog Vlade.

Dodao je da je taj mladić bio silno ljubomoran što ga je napustila djevojka s kojom je imao dijete. Kako su nam rekli u naselju, navodno ju je tukao i maltretirao. Ona to nije željela trpjeti te je otišla od njega. S tim se navodno nikako nije htio pomiriti.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi