Obavijesti

News

Komentari 83

'Nisam stigao ni misliti': Bebu koja se gušila spasio policajac

'Nisam stigao ni misliti': Bebu koja se gušila spasio policajac
1

Već sam počeo vrtjeti u glavi što ću sljedeće napraviti, ali treći put je upalilo! Pjena se pojavila na ustima i dijete je prodisalo i počelo plakati- rekao policajac Dražen Malčić (43)...

VIDEO

Nisam ništa mislio jer nisam stigao ništa misliti. Sve se odvijalo u sekundama, barem u mojoj glavi. Instiktivno sam okrenuo bebu naopako te sam mu jednom rukom pritisnuo trbuh, a drugom ga lupio po leđima. Jedanput, ništa. Drugi put, ništa. Već sam počeo vrtjeti u glavi što ću sljedeće napraviti, ali treći put je upalilo! 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Pjena se pojavila na ustima i dijete je prodisalo i počelo plakati- rekao prometni policajac Dražen Malčić (43) koji je u petak od gušenja spasio desetomjesečnu bebu.

Hrabri policajac Malčić obavljao je očevid prometne nezgode u blizini. Do policijskog kombija dotrčala je djevojka i pozvala ga upomoć, rekavši da se dijete guši.

Malo veći komadić banane

- Mislio sam da je upalo u more i već sam se spremao skočiti. No, onda sam ugledao mladu majku kako u naručju drži bebu, sva u šoku, trese se i plače. Ona je hranila sina na klupici uz more, a dijete je progutalo malo veći komadić banane koji mu je zapeo u grlu. Uzeo sam prestravljenoj majci dijete iz ruku i obavio Heimlichov zahvat. Kad je komadić voća ispao iz dušnika i dijete se stabliziralo i smirilo, pitao sam majku je li u stanju držati bebu. Još je bila potresena, ali je rekla da može primiti bebu. Vratio sam joj u naručaj malog plavog dečkića kojem sam zaboravio ime - priča odvažni policajac.

Pitao je mladu majku, kaže, treba li nju i dječačića odvesti liječniku ili nazvati nekog da dođe po njih, ali je rekla da nema potrebe te zahvalila na svemu. Dražen je potom otišao i završio očevid koji je prekinuo, a nakon što je i to obavio, opet se vratio do majke i djeteta.

Zanijemila od straha

- I dalje su sjedili su na klupici, a majka me uvjeravala da im nikakva pomoć više nije potrebna pa sam otišao svojim poslom - kazao nam je snalažljivi Dražen koji je bebi bez razmišljanja spasio život. Dodao je da točno zna kroz što je prolazila majka zanijemivši od šoka i straha, jer se dobro sjeća što mu je sve prolazilo kroz glavu dok su mu sinovi, sada stari 18 i 21 godinu, bili maleni.

Inženjer je cestovnog prometa te u prometnoj policiji radi već 25 godina. Često je bio u prilici spašavati unesrećene. Najdramatičnije je bilo prije nekoliko godina kad se vozač automobila survao u provaliju, a šipka mu je prošla kroz tijelo. Probila mu je prepone, izašavši iz tijela straga, i otkinuvši pri tom jedan testis. Malčić je držao šipku dok su je vatrogasci pilili ručno zbog osjetljivosti situacije. Bila je to, kaže, prilično teška situacija, no čovjek je preživio i oporavio se.

Zadarski policajci već godinama pokazuju svoju spremnost i veliko srce u skladu s aktualnim natpisom na autobilima “Sigurnost i povjerenje”.

"Sigurnost i povjerenje"

Samo nekoliko dana ranije, zadarska policajka Petra Mitrović održavala je na životu stradalog motociklista do dolaska medicinske pomoći, a grad i cijela zemlja još pamte policijski dvojac - Miroslava Ušljebrku i Tomislava Jovića koji su od sigurne smrti spasili bebu propucanu pištoljem, kao i policajca Mila Smokrovića koji je 2006. godine iz malenog gumenjaka spasio dvoje djece koje je snažna bura odnijela na pučinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 83

VIDEO

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je
Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje
OBORINSKA MASA

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje

Što se tiče utorka, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom