Obavijesti

News

Komentari 4

Niski udarci: Bratušek poručila da ne odustaje od kandidature

Niski udarci: Bratušek poručila da ne odustaje od kandidature
1

Bratušek tvrdi da je riječ o "niskim udarcima" koje teško podnosi. Dodala je da je recept za njezinu diskreditaciju napisan u Sloveniji, što je za nju najgorča spoznaja

VIDEO

Bivša slovenska premijerka Alenka Bratušek negirala je navode slovenskih medija da odustaje od kandidature za potpredsjednicu Europske komisije zaduženu za energetsku uniju. Ustvrdila je da je riječ o glasinama i nastavku jednomjesečne kampanje koja se protiv nje vodi iz Slovenije.

Bratušek tvrdi da je riječ o "niskim udarcima" koje teško podnosi, a kao primjer navodi tvrdnje da je protueuropski usmjerena. Slovenska demokratska stranka (SDS) pokušala je to dokazati puštanjem u optjecaj preko društvenih mreža snimke na kojoj Bratušek pjeva pjesmu "Bandiera rossa", koja veliča komunizam.

Šuica je pitala kad će se 'odreći komunizma'

Podsjetimo, Alenka Bratušek, bivša slovenska premijerka i kandidatkinja za mjesto potpredsjednice Europske komisije, imala je u ponedjeljak vrlo teško saslušanje u Europskom parlamentu, tijekom kojega su joj mnogi europarlamentarci postavljali neugodna i kritička pitanja. HDZ-ovka Šuica pitala je Bratuškovu nešto o energetskoj politici, za što bi Slovenka trebala biti zadužena u novoj Komisiji, no na kraju svoga pitanja Šuica se referirala na video snimku i pitala kada će se Bratušek "odreći komunizma". 

Bratušek je odgovorila da je bila riječ o državnoj proslavi dana slovenske "Osvobodilne fronte", da se u Sloveniji ta stara talijanska pjesma doživljava kao antifašistička i da se zato nema čega sramiti jer i Europa ima antifašističke temelje. Šuica je u svom priopćenju navela da je takav odgovor "kod brojnih zastupnika izazvao nevjericu".

Recept za diskreditaciju napisan u Sloveniji

Bivša predsjednica slovenske vlade također je poručila da je žalosna zbog optužaba u kojima se njezinu navodnu "protueuropsku" orijentaciju dokazuje time da se kao predsjednica vlade protivila dolasku "trojke", lani kad je država bila u teškoj financijskoj situaciji, što je ona uspjela riješiti.

- To svjedoči kako smo nisko pali. Recept za moju diskreditaciju bio je napisan u Sloveniji, što je za mene od svega najgorča spoznaja - poručila je Bratušek, prenosi ljubljanski list Delo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u