Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

'Nismo mi krivi za gužve, broj vozača Ubera drastično je pao'

Iz Ubera su poručili da tvrdnje gradonačelnika Dubrovnika ne mogu biti bazirane na stvarnim podacima, a pozvali su njega i gradske službe da sa stručnjacima provjere razloge kolapsa u gradu

Foto: Facebook/Radarska kontrola Dubrovnik i okolica
19 komentara

Nakon što je u petak dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao da su liberalizacija taksi tržište i Uber krivi za velike gužve u gradu, iz Ubera su u subotu u službenom priopćenju rekli kako su iznenađeni njegovim tvrdnjama. 

- Njegove tvrdnje ne mogu biti bazirane na stvarnim podacima jer se broj automobila kojima se koriste Uberovi partneri-vozači drastično smanjio od kada su Zakon o prijevozu u cestovnom prometu i Pravilnici stupili na snagu - rekli su iz Ubera i poručili da promet nije kolabirao zbog Ubera ili liberalizacije, već drugih faktora, a Frankovića i gradske čelnike su pozvali da provjere sa stručnjacima i stručnim službama koji su stvarni razlozi prometnog kolapsa. 

GRADONAČELNIK KRIVI I UBER Prometni kolaps u Dubrovniku: 'Ispričavam se sugrađanima...'

Slažu se da je nedostatak parkirnih mjesta i garaža u središtu vjerojatno najveći problem Dubrovnika i poručili da bi korištenje Ubera trebalo biti i rješenje. Poručili su i kako bi ograničavanje prometa oko središta gradova opet stvorilo slike turista koji satima čekaju na suncu jer ne mogu doći do taksija, a Frankovića su pozvali na dijalog. 

Pustio bi samo građane na određene ceste

Naime, Mato Franković je u petak građanima poslao ispriku za prometni kaos od četvrtka navodeći da je to  bio 'prvi dan u ovoj sezoni kada se pokazala cijela punina problema koji nastaju kao posljedica kombinacije kiše, stacionarnih gostiju, izletnika i liberalizacije autotaksi tržišta'. Rekao je da su tijekom prometnog kolapsa sve ključne gradske ceste bile blokirane, što se nije moglo riješiti unatoč trudu i suradnji s policijom.

- Radimo na zakonskom rješenju kako bi se značajnom dijelu vanjskog prometa, a tu prvenstveno mislim na inflaciju autotaksi vozila, onemogućilo prometovanje pojedinim gradskim ulicama i kako bi se dozvola za prometovanje tim ulicama isključivo dala građanima -  najavio je Franković.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message