Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Ništa od prosvjeda na cestama, prihvatili zahtjeve prijevoznika

Sve smo dogovorili s predstavnicima ministarstva, prihvaćeni su naši zahtjevi i odustajemo od prosvjeda. Sve se vraća na staro, rekli su iz Udruge prijevoznika. Prosvjed je trebao biti u ponedjeljak

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
2 komentara

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture popustilo je gotovo svim zahtjevima Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika vezanima uz primjenu Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta, odnosno o tranzitnom prometu, te su iz Udruge poručili kako odustaju od blokade glavnih zagrebačkih prometnica najavljene za ponedjeljak. 

Predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec rekao je za Hinu da je resorno ministarstvo tijekom razgovora u srijedu i četvrtak pristalo na 19 od 20 zahtjeva Udruge, te da neće biti blokade prometnica.

Ministarstvo je, kako je Hini rekao Kranjčec, pristalo na sve zahtjeve prijevoznika, uključujući glavni, vezan uz ograničavanje vožnje državnim cestama. 

Sporno je ostalo, a o čemu će sljedećih dana također razgovarati, zatvaranje graničnog prijelaza Mursko Središće za kamionski promet.

"Sve smo dogovorili s predstavnicima ministarstva, prihvaćeni su naši zahtjevi i odustajemo od prosvjeda. Sve se vraća na staro. U ponedjeljak ili utorak u javnu raspravu ide novi pravilnik, a rasprava, odnosno savjetovanje trajat će 15 dana. Dogovorili smo jedino da će Podravska magistrala biti zabranjena za vozila u tranzitu", kazao je Kranjčec. 

Vjeruje u skorašnji dogovor o graničnom prijelaza Mursko Središće. Udruga, podsjetimo, predlaže da taj prijelaz za kamione bude zatvoren od 22 do pet sati ujutro, a da u ostale sate mogu prometovati. 

Prijevoznicima je, inače, najsporniji dio novog pravilnika bio onaj koji im je ograničio uporabu pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila najveće dopuštene mase veće od sedam i pol tona. 

Preusmjeravanje na autoceste, tvrde, bitno poskupljuje posao na pojedinim dionicama i produžuje vrijeme putovanja.

Sastanak koji su prijevoznici prošli mjesec održali s resornim ministrom Olegom Butkovićem, odnosno s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nije urodio plodom. Prijevoznici su tada dobili neke ustupke, ali nisu im prihvaćeni glavni zahtjevi. Zbog toga su za ponedjeljak najavili prosvjed sporom vožnjom kamiona glavnim zagrebačkim ulicama, ali taj je prosvjed sada otkazan.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message