News

Komentari 173

'Nisu to čistke': Karamarko je zadovoljan smjenama u MUP-u

'Nisu to čistke': Karamarko je zadovoljan smjenama u MUP-u

Cijeli proces i postupak oko izbora ministra branitelja nije bio dobar. Ne mogu grupacije iz MUP-a, dio kojih je danas smijenjen, utjecati na izbor ministra branitelja, kaže Karamarko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Čakovcu je komentirao izbor novog ministra branitelja, ali i smjene u MUP-u, zbog kojih je zadovoljan. 

Govoreći o izboru novog ministra, vratio se i na smjenu Mije Crnoje, te je ponovio da mu je dao podršku u vrijeme smjene, a zatim je izrazio zadovoljstvo smjenama u MUP-u, prenosi N1. 

- Cijeli proces i postupak oko izbora ministra branitelja nije bio dobar. Nije bio dobar kad smo dopustili da Crnoja dâ ostavku. Ne mogu grupacije iz MUP-a, dio kojih je danas smijenjen, utjecati na izbor ministra branitelja - kazao je Karamarko.

Upitan je zatim jesu li te smjene zapravo ranije najavljene čistke u policiji. 

- Ne čistke, nemojmo koristiti te riječi. Mi ne čistimo, mi postavljamo bolje i kvalitetnije ljude. Svi koji misle da mogu koristiti aparat u korist svoje stranke, ne mogu to raditi. MUP je u funkciji svih građana. Ako se dokaže da su bili stranački angažirani, da su se koristili dijelom sustava za SDP-ove potrebe, čin njihove smjene je opravdan - kazao je Karamarko.

'Kad je već Brkić otišao, drago mi je da je Medved ministar'

- Gospodinu Medvedu mogu samo čestitati. Žao mi je što je to toliko trajalo i žao mi je sve što se dogodilo gospodinu Brkiću. To je bilo zločesto. Kad je već otišao, drago mi je ta je to gospodin Tomo Medved - kazao je Karamarko, pak, o izboru novog ministra branitelja. 

Upitan je i što će biti sa šefom SOA-e Draganom Lozančićem. 

- Mislim da će premijer potpisati. Lozančić je dio te ekipe. Budimo strpljivi, ali sve ide u pravome smjeru - kazao je. 

'Kakvi izbori, mi moramo uspjeti!'

Upitan je i o proračunu te njegovom skorom izglasavanju u Saboru, ali i mogućnosti prijevremenih izbora ukoliko vladajućima ne uspije donošenje državnog budžeta. Odgovario je da su “ovo doista realne reforme koje idu prema smanjenu deficita”, dodavši: “Kakvi izbori, mi moramo uspjeti!” 

Na pitanje očekuje li da će proračun proći, odgovara: “Da!” 

Riječi Zorana Milanovića u Saboru komentirao je na sljedeći način: “Kao da ne pamtimo njegove četiri godine nesposobne vlade, danas je bilo smiješno gledati njih u Saboru.

Najčitaniji članci