'Nitko pa ni Mamić, ne može nekažnjeno diskriminirati ljude' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 82

'Nitko pa ni Mamić, ne može nekažnjeno diskriminirati ljude'

'Nitko pa ni Mamić, ne može nekažnjeno diskriminirati ljude'

Ovom presudom, zajedno sa svojom odvjetnicom Vesnom Alaburić, uspio sam postići presedan koji će promijeniti Hrvatsku. Nitko više nikada ne može vrijeđati druge zato što su drugačiji!, objavio je Jovanović

VIDEO

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović objavio je u srijedu na svojem Facebook profilu da je 'presretan' jer je svojom pobjedom na sudu poslao poruku svima da 'nitko, pa ni Zdravko Mamić, ne može nekažnjeno diskriminirati građane Hrvatske'.

Županijski sud u Varaždinu odbio je Mamićevu žalbu na presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu u sporu s bivšim ministrom obrazovanja Željkom Jovanovićem, koji ga je zbog izjava za radio postaju Soundset Plavi u ožujku 2013. tužio zbog diskriminacije i uznemiravanja.

Prema prvostupanjskoj presudi zagrebačkog suda, tim je izjavama povrijedio Jovanovićevo dostojanstvo na osnovi nacionalnog podrijetla te tako počinio diskriminaciju uznemiravanjem, a one su diskriminatorske jer impliciraju da hrvatski građani srpske nacionalnosti ne bi smjeli zbog svog nacionalnog podrijetla obnašati funkciju ministra. Sud je odlučio kako je Mamićeva žalba na presudu neosnovana te mu je odbijen i zahtjev za naknadu troškova sastava odgovora na žalbu.

 

- Presretan sam, jer sam svojom pobjedom na sudu poslao poruku svima da nitko, pa ni Zdravko Mamić, ne može nekažnjeno diskriminirati građane Hrvatske. Kao građanin, liječnik i političar socijaldemokrat osjećam moralnu i društvenu obavezu da se svaki dan suprotstavim svakoj diskriminaciji, koja je najveće zlo. Svatko tko provodi diskriminaciju po bilo kojoj osnovi - nacionalnoj, vjerskoj ili spolnoj pripadnosti, zaslužuje da se sankcionira. Mislim da je to obaveza ne samo mene, nego i svih ljudi u Hrvatskoj pa tako i medija. Ovom presudom, zajedno sa svojom odvjetnicom Vesnom Alaburić, uspio sam postići presedan koji će promijeniti Hrvatsku. Nitko više nikada ne može vrijeđati druge zato što su drugačiji! - objavio je Jovanović na Facebooku.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 82

VIDEO

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta
VREMENSKA PROGNOZA

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta

Danas će prevladavati sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka samo rijetko moguć poneki pljusak