Obavijesti

News

Komentari 180

Ruski grad proglasio izvanredno stanje! Odgođeno veliko obraćanje Vladimira Putina

Ruski grad proglasio izvanredno stanje! Odgođeno veliko obraćanje Vladimira Putina

Mine koje je nakon uništenja brane Nova Kahovka poplava povukla za sobom po regiji južne Ukrajine mogle bi predstavljati prijetnju u nadolazećim desetljećima, objavio je u četvrtak Crveni križ

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.27

Iz Azerbajdžana je u Ukrajinu poslana humanitarna pomoć.

Među ostalim, to uključuje kanalizacijski cjevovod, podvodne pumpe, motorne pumpe, gumene čamce, zaštitna odijela, prsluke za spašavanje, ljetnu i zimsku odjeću.

21.18

SAD: Šaljemo dodatnih 2,1 mil. dolara vojne pomoći Ukrajini

Sredstva Inicijative za sigurnosnu pomoć Ukrajini (USAI) iskoristit će se za kupovinu oružja, omogućivši administraciji Joea Bidena da kupi oružje od industrije, umjesto da ga povuče iz američkih rezervi.

Dostava oružja i sustava ovisi o njihovoj dostupnosti i vremenskom okviru proizvodnje.

Najava stiže u trenutku kad djeluje da je ukrajinska dugoočekivana protuofenziva počela. Rusija je izvijestila o žestokim borbama uz bojišnicu na jugu Ukrajine, a blogeri su izvijestili o prvom ukazivanju njemačkih i američkih tenkova i oklopnih vozila.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

19.38

Putin: 'Ukrajinska ofenziva je počela, no neuspješno'

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je rekao da su ukrajinske snage svakako započele svoju očekivanu protuofenzivu, no da su svi pokušaji napredovanja propali uz velike žrtve.

Njegova izjava nastavlja se na narativ koji Rusija širi od početka tjedna, a kojemu se Kijev nije suprotstavio, naglašavajući da početak protuofenzive neće biti najavljen. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

18.07

Rusija primila stotine iranskih dronova za napad na Ukrajinu

Bijela kuća priopćila je u petak kako se čini da Rusija produbljuje svoju obrambenu suradnju s Iranom i da je primila stotine jednosmjernih jurišnih bespilotnih letjelica koje koristi za napade na Ukrajinu.

Pozivajući se na nedavno deklasificirane informacije, Bijela kuća je rekla da su dronove ili letjelice bez posade (UAV), proizvedene u Iranu i prevezene preko Kaspijskog jezera, ruske snage koristile protiv Ukrajine.

"Rusija je proteklih tjedana koristila iranske bespilotne letjelice za napad na Kijev i teroriziranje ukrajinskog stanovništva, a čini se da se rusko-iransko vojno partnerstvo produbljuje", rekao je glasnogovornik Bijele kuće John Kirby.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

17.19

'Detektirana eksplozija prilikom uništenja brane u Ukrajini '

Norveški seizmološki institut Norsar detektirao je "eksploziju" iz smjera regije u kojoj se nalazi ukrajinska brana Kahovka u trenutku njezina uništenja u utorak, rekao je u petak visoki dužnosnik instituta. 

Ta izjava, koja ne pripisuje uzrok eksplozije nijednoj strani, ide u prilog ideji da brana, koja se nalazi na području pod ruskom kontrolom, nije popustila zbog oštećenja koja je pretrpjela u dosadašnjem bombardiranju.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 180