Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Nizozemska u šoku: Iz Sirije pristižu i djevojčice za udaju

DIO IZBJEGLIČKE KRIZE Iako je brak među djecom zabranjen s nekoliko međunarodnih ugovora, u Europi se oni upravo krše. Oprašta li se pedofilija?

Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
5 komentara

14-godišnja djevojčica je nestala iz nizozemskog centra za tražitelje azila. Policija tvrdi da je Fatema Alkasem bila devet mjeseci trudna i da joj je možda potrebna liječnička pomoć.

No uz to, sumnjaju i da je bila 'dijete mladenka', pa je njezin slučaj ukazao na problem s kojim se susreće Nizozemska kad pruža azil djevojčicama koje su se udale u Siriji, dok prema nizozemskim zakonima nisu dovoljno stare da pristanu na brak.

Vlada u Hagu ubrzano radi kako bi zatvorila 'rupu u zakonu o izbjeglicama' koji je dosad dozvoljavao djevojčicama da se u Nizozemskoj ujedine da svojim supruzima.

Ova praksa izazvala je gorljive debate o tome na koji način Nizozemska odgovara na izbjegličku krizu, dok neki tvrde da ovime opraštaju pedofiliju.

Do 20-ak djevojčica, starih između 13 i 15 godina, dobile su zakonsko dopuštenje da se pridruže starijim partnerima u nizozemskom centru za tražitelje azila.

Cijeli tekst pročitajte na Express.hr-u

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message