Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Njemačka u šoku: Dječaka na izletu silovala trojica vršnjaka

Tri nastavnika i pedagog koji su pratili djecu na jednodnevnom izletu, navodno nisu primijetili ništa. Slučaj je otkriven nakon što se prijatelj žrtve obratio socijalnom radniku koji je obavijestio policiju.

Police secures the area at Limbecker Platz shopping mall in Esse
Foto: THILO SCHMUELGEN
27 komentara

Njemačka javnost šokirana je slučajem silovanja desetogodišnjaka koje su na školskom izletu počinili njegovi vršnjaci, izbjeglice iz Afganistana i Sirije, javljaju njemački mediji u ponedjeljak.

- Ovo je užasan čin, ja sam šokirana. Važno je da sada sve nadležne ustanove reagiraju - rekla je za dnevnik Berliner Zeitung Sandra Scheeres (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD), senatorica grada Berlina zadužena za obrazovanje. 

Čin se zbio tijekom izleta učenika četvrtog razreda osnovne škole smještene, kako navode mediji, u „socijalno problematičnoj" četvrti.

Glavni počinitelj je jedanaestogodišnjak iz Afganistana, a pomagači su mu bili jedan vršnjak iz Sirije, a drugi iz Afganistana.

Nacionalnost žrtve nije poznata.

Tri nastavnika i pedagog koji su pratili djecu na jednodnevnom izletu, navodno nisu primijetili ništa. Slučaj je otkriven nakon što se prijatelj žrtve obratio socijalnom radniku koji je obavijestio policiju.
 
Sva trojica počinitelja udaljena su s nastave. Žrtva je također, radi vlastite zaštite, premještena u drugu školu. Vlasti pokušavaju pronaći način kako da počinitelju, koji je navodno i prije upadao u oči zbog nasilna ponašanja, omoguće nastavak školovanja izvan ustanova.
 
S obzirom da se radi o maloljetnicima, policija ne daje nikakve informacije za javnost.
 
Stručnjaci u njemačkim medijima izražavaju zaprepaštenost takvim činom koji se rijetko bilježi u kriminalnim statistikama.
 
„Ovaj čin premašuje ono što nam je inače poznato kada je seksualno nasilje među djecom u pitanju“, rekao je berlinski pedagog Ull Freund za Berliner Zeitung.

Pedagog Freund procjenjuje da je i sam počinitelj pretrpio seksualno nasilje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message