Obavijesti

News

Komentari 25

Njemački ministar zabranio je rad jakom ljevičarskom portalu

Njemački ministar zabranio je rad jakom ljevičarskom portalu

Ovaj portal je godinama korišten za širenje mržnje prema onima koji razmišljaju drugačije i prema predstavnicama države“, objasnio je ministar unutarnjih poslova

VIDEO

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere zabranio je u petak rad utjecajnog lijevo ekstremnog internetskog portala i udruge koja stoji iza ovog medija, a prilikom racija u prostorijama udruge je pronađeno i oružje.

„Daljnji rad internetske platforme linksunten.indymedia.org je zabranjen“, rekao je De Maiziere (Kršćansko-demokratska unija CDU) u petak. On je ovaj portal nazvao „najvažnijom internetskom platformom za lijeve ekstremiste“ u Njemačkoj.
 
„Ovaj portal je godinama korišten za širenje mržnje prema onima koji razmišljaju drugačije i prema predstavnicama države“, objasnio je ministar unutarnjih poslova. U obrazloženju zabrane stoji da se putem te stranice „redovito pozivalo“ na nasilje protiv predstavnika državnih službi kao i na sabotaže protiv javne i privatne imovine.
 
Na stranici su se nalazila i uputstva za sastavljanje naprava za izazivanje požara kao i preporuka da se na policajce umjesto boca i kamenja bacaju pirotehnička sredstva. Na stranici se, između ostalog, nalazi tekst u kojem se aktivist lijeve scene hvali paljenjem obiteljskog automobila jednog policajca.
 
„Čitava stranica predstavlja temeljito nepoštivanje naših zakona i protivi se vrijednostima koje proizlaze iz ustava“, rekao je de Maiziere.
 
Prilikom pretresa u prostorijama udruge zaplijenjeno je nekoliko komada hladnog oružja.
 
Rasprava o oštrijem odnosu prema lijevo ekstremnoj sceni rasplamsala se nakon nasilnih prosvjeda kojim je popraćen summit organizacije G20 početkom srpnja u Hamburgu nakon čega su slijedili zahtjevi dijela javnosti, ali i predstavnika sindikata policije za oštrijim odnosom prema nasilnom dijelu lijevo radikalne scene.
 
Zabranu je pozdravio i ministar pravosuđa Heiko Maas (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD).
 
„Ekstremizmu nema mjesta u našem društvu“, rekao je Maas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca