Obavijesti

News

Komentari 203

Nogometna legenda napala tri žene i dijete: "Uhvatio me za vrat pred sinom"

Nogometna legenda napala tri žene i dijete: "Uhvatio me za vrat pred sinom"
3

U subotu ujutro tri žene i dijete iz Zagreba otišli su na more u Privlaku. Parkirali su na rubu slijepe ulice, a onda ih je verbalno i fizički napao Josip Skoblar

VIDEO

Proslavljeni hrvatski nogometaš Josip Skoblar napao je tri žene i dijete u subotu ujutro na cesti u Privlaci. Vikao je na njih, mahao krampom, a jednu od njih je uhvatio za vrat i ozlijedio joj nogu. Jedna od napadnutih žena je osoba s invaliditetom i onkološki pacijent. Dio napada je snimljen, a snimka je u posjedu 24sata.

Pogledajte video vijesti:

Pokretanje videa...

Video vijesti 14-06 01:08

Napad zbog parkiranja

Gospođa koju je Skoblar izravno fizički napao zamolila nas je za anonimnost iz straha za svoju djecu. Njeni podaci, kao i liječnički nalazi, poznati su redakciji. Međutim, njene prijateljice Mirjana Filipović i Ksenija Kahlina, koje su bile prisutne na mjestu događaja, inzistirale su na objavi svojih identiteta i fotografija.

"Seljačine, Balkanci"

Josip Skoblar (79) je jedini Hrvat koji je dobio Zlatnu kopačku, nagradu za najboljeg strijelca Europe. Ovaj bivši trener Dinama, Rijeke i Hajduka također je član Marseilleove Kuće slavnih, a s reprezentacijom Jugoslavije je 1962. stigao do polufinala Svjetskog prvenstva. Mirjana, Ksenija i treća prijateljica imaju nešto skromnije biografije. Mirjana je civilni invalid Domovinskog rata, Ksenija je profesorica engleskog i talijanskog jezika, a treća prijateljica koja je u Privlaci bila s maloljetnim djetetom radi kao zdravstvena djelatnica. Sve tri su krenule iz Zagreba na dva dana odmora na moru, ne sluteći da će pola skraćenog ljetovanja provesti na policiji. Razgovarali smo s Mirjanom i trećom prijateljicom, onom koja je htjela ostati anonimna.

- To je bilo u Privlaci. U potrazi za dobrom plažom smo skrenuli i vozili slijepom ulicom dok nismo došle do kraja asfalta. Nije bilo nikakvog znaka, a oko nas je bilo par kuća - počinje priču napadnuta žena.

Parkirali su automobil na rubu asfalta i ušli u more.

- S gornje strane ceste je nekakva ograda, a s donje plaža. Izgledala je ugodno. Nikoga nismo smetale. Kupale smo se oko sat vremena, nas tri prijateljice i moj sin i taman smo mislili krenuti dalje. Odjednom, dolazi prema nama čovjek u terencu. Stao je iza našeg auta i počeo galamiti i prostačiti. Ja sam prvo mislila da nešto nije u redu s njim - kaže nam žena. Mirjana dodaje da im je vikao da su ‘seljačine’ i ‘Balkanci’.  Svejedno, žena koja je došla sa sinom pokušala ga je urazumiti.

- Odmah sam ga pitala treba li maknuti auto, a on je svejedno vikao. Iako sam odrasla osoba, izašla sam goloruka iz mora i bilo me strah. Tu su mi bili sin i Mirjana kojoj je amputirana noga i onkološki je bolesnik - priča nam potresena gospođa. Galama je bila samo uvod u još veći incident.

"U jednom momentu me hvata za vrat"

- Kad sam izašla, on je kod svog auta već bio s krampom. Jedino sam uspjela zgrabiti mobitel i upaliti snimanje. Sad je on nama zakrčio put i nismo mogle nazad. Stajao je s tim krampom i ja preko njega nisam mogla. U jednom momentu me hvata za vrat i guši me. Bila sam u tolikom šoku da se sad točno ni ne sjećam što je dalje bilo. Moje dijete me gleda, razumijete li? - uzrujana je gospođa. 

Snimka izgleda uznemirujuće. Na njoj se čuje kakofonija glasova, vidi se kako Skoblar u ruci drži kramp. Psuje i vrijeđa. Srećom, odustao je od daljnjeg sukoba.

- Ne znam što mu se dogodilo. U jednom trenutku se vratio natrag sa svojim autom i ušao u svoje dvorište. Mi njemu uopće nismo zapriječili put naprijed. Tamo naprijed nema ničega. Njegova kuća je bila iza nas - govori nam gospođa. Potražili smo tu adresu na katastru i zbilja, kuća čiji je vlasnik Josip Skoblar, nalazi se nekoliko metara dalje od kraja asfalta. Preplašene žene i dijete požurile su prijaviti slučaj policiji. 

- Brzo smo izvezle naš auto i otišle. Želim se zahvaliti ninskim policajcima koji su bili vrlo korektni. Nakon toga smo otišli u Zadar gdje smo bile dva sata na policijskom saslušanju. Otišla sam i na hitnu gdje su me pregledali - kaže nam žena. Zadarska policija nam je potvrdila da su zaprimili prijavu o verbalnom i fizičkom napadu te da je krim istraga u tijeku. U nalazu sa zadarske hitne utvrđene su ogrebotine i crvenilo na vratu i potkoljenici. Fizičke ozljede nisu teške, ali napadnuta žena je iznimno uzrujana.

- Nikad se nisam susretala s takvim nečim. Potreslo me da netko na vas, na javnom dobru, može dignuti ruku. I to na slabijeg od sebe. Na tri žene i dijete. Da sam ne znam što napravila, nije u redu. Ne znam zašto ima toliko bijesa u sebi - kaže nam uznemirena gospođa. 

Skoblar kaže da mu je žao

Iz zadarske policije su nam potvrdili da je zaprimljena kaznena prijava te da je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti. Skoblar nam je preko svoje kćeri Josipe poručio da mu je žao.

- Bila je burna reakcija. Ipak, na početku te slijepe ulice jasno je naznačeno da nije dopušteno parkiranje i zaustavljanje. Već godinama zovemo policiju zbog ljudi koji parkiraju na putu i na plaži, a ovaj auto je bio parkiran na tuđem terenu. Vjerojatno mu se to godinama nakupljalo. Naravno, to nije izlika za burnu reakciju i on se duboko ispričava zbog toga - kazala nam je Skoblarova kći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca