Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

'Nosim protezu, nemam većinu prstiju i ništa me ne usporava'

VISI NA GRADSKOJ UPRAVI Karmen Herceg nema većinu prstiju na rukama. Prihvatila je izazov i u čast košarkaškome Mozartu 2017. godine napravila slavnu šibensku četvorku

2 komentara

Dražen Petrović bi danas proslavio 55. rođendan. U čast slavne “četvorke” Šibenke, treću godinu zaredom na šibenskoj je gradskoj upravi izvješen veliki dres.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Izradila ga je šibenska dizajnerica Karmen Herceg (42), i to u samo pet dana prije nego što je prvi put osvanuo na Krešimirovu domu 2017.

- Mene i inače zovu kad nešto treba brzo odraditi, jer znaju da volim izazove - smije se Karmen.

VIDEO: UOČI 55. ROĐENDANA Šibenčanima na ponos: Stavili dres Dražena na zgradu uprave

Znala je da će se namučiti, ali i da će rado prihvaćen izazov uspjeti realizirati na vrijeme. Alternativa je bila da dres ode na šivanje u jednu tvornicu u Zagorju, pa se domaća dizajnerica prihvatila posla. Dres širi od tri i pol te dužine sedam i pol metara izradila je sama.

Šibenik: Divovski dres Dražena Petrovića povodom njegovog 55. rođendana | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

- Najteže je bilo ‘centrirati četvorku’ i ispisati ‘Šibenka’, ali sam uspjela - priča Karmen, koja je rođena s brojnim poteškoćama. One je, međutim, u životu nimalo ne usporavaju. Golema je šteta provesti život samosažalijevajući se, uči nas Karmen. Nedostaje joj većina prstiju na rukama, nosi i protezu na nozi, ima urođenu parezu lica i strabizam.

Unatoč svemu, stalno stvara i radi s mladim ljudima s poteškoćama kako bi, jednako kao i ona, razvijali svoje potencijale. Dražena je vidjela jednom kao dijete jer se njezin djed družio s Draženovom majkom Biserkom Petrović. Nažalost, tad nije znala, kaže, koliko je Dražen važan i koliki je gubitak njegova smrt bila.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message