Obavijesti

News

Komentari 220

Nosio transparent na prosvjedu za Titov trg, zvao ga je DORH

Nosio transparent na prosvjedu za Titov trg, zvao ga je DORH
1

Budući da DORH nikad ne spava, da biste vi drage građanke i građani RH usnuli snom pravednika, sumnjam da će meni, uostalom kao i Todoriću, Mamiću, Bandiću i inima, noćas san na oči, kaže Mrnarević

VIDEO

Dubrovčanin Pero Mrnarević objavio je status na Facebooku u kojem navodi kako su ga zvali iz DORH-a zbog transparenta koji je nosio na prosvjedu na Trgu maršala Tita. 

U razgovoru za 24sata istaknuo je kako mu je nevjerojatno da se DORH bavi njime i njegovim sarkastičnim natpisom dok na javne govore mržnje i skandiranja ne reagiraju. 

- Vi sad pričate s okorjelim kriminalcem - sarkastično i s nevjericom započeo je Mrnarević pa nastavio: 

- Nazvao me ljubazni službenik koji mi je rekao da me dotični gospodin prijavio i da je i njemu sve ovo malo čudno, ali da oni po službenoj dužnosti to moraju provjeriti. Htio je razgovarati sa mnom, ali kako ja nisam u Dubrovniku i tek dolazim tamo u rujnu, rekao mi je da će probati organizirati da iskaz dam u Zagrebu. Pa kakav iskaz? Ovo je toliko apsurdno da uopće ne znam kakav bih iskaz trebao dati o tome. Nevjerojatno. 5000 ljudi skandira "Ubij Srbina" ili "Za dom spremni", ali to nitko ne registrira ili kažu da nisu uspjeli legitimirati 5000 ljudi. Ovaj dotični gospodin koji je mene prijavio, na svom Facebook profilu ima takve govore mržnje kojima bi se institucije trebale baviti, ali zašto bi se bavile time kad se bave sa mnom? Svakodnevno imamo govore mržnje koji se ne sankcioniraju - kaže nam Mrnarević  dodajući kako je ova apsurdna situacija samo igrokaz za građane da institucije nešto rade.

- Zanimljivo je ovo jer kao formalno se procedure poštuju ne bi li se odigrao taj igrokaz zvan nepristranost institucija države. Ne bi li građani vjerovali da mi živimo u društvu koje ima izgrađene institucije, u kojem postoji vladavina prava. To je sve iluzija i čisti igrokaz, smijurija, mi živimo u potpunom moralnom rastapu društva - kaže Mrnarević.

Evo što je napisao na Faceboku:

"DORH nikad ne spava!

Ako je itko u ovoj zemlji još sumnjao da institucije R. Hrvatske ne rade svoj posao, gadno se prevario. Naime, danas me je u 13:11 h nazvao ljubazni službenik Državnog odvjetništva RH iz Dubrovnika radi transparenta sa sarkastičnim natpisom ‘VRATITE ITALIJI ISTRU I DALMACIJU!’ kojeg sam nosio 22. lipnja 2017. g. na prosvjedu protiv promjene imena Trga Maršala Tita u Zagrebu.

Oni koji su kao i ja naprvu promislili da me državne službe zovu zbog odlikovanja za taj patriotski čin, promašili su gore od hrvatskih nacionalista koji domoljubom smatraju Ante Pavelića što je onomad ‘nezavisnost’ svoje ‘države’ platio Duceovoj Italiji gore spomenutim krajevima i Fuhrerovoj Njemačkoj krvlju ‘nearijevaca’ u ostalim krajevima, a veleizdajnikom pak Josipa Broza Tita zbog priključenja spomenutih dijelova Hrvatskoj i Sloveniji. Umjesto odlikovanja, nažalost, bila je riječ o prijavi koju je protiv mene podnio stanoviti g. Mate Knezović koji, čini se, nije shvatio suštinu tog mog patriotskog performansa. Pozivajući se na ‘čl. 340. KAZNENOG ZAKONA RH’, g. Knezović ističe: ‘Tko uporabom sile ili prijetnjom uporabe sile ili na drugi protupravan način ugrozi teritorijalnu cjelovitost ili ustavno ustrojstvo Republike Hrvatske, kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.’

Čak i ako zanemarimo sarkazam i ironiju natpisa, teško je razaznati kako bi transparent s pozivom nacionalistima na dosljednost, predstavljao uporabu sile ili prijetnju uporabom iste. Možda pak sama sloboda govora predstavlja taj ‘drugi protupravan način’ ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti ili ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske.

Kad smo već kod slobode govora, iskoristio bih prigodu da ovim putem obavijestim književnika i kolumnistu Antu Tomića da i on zbog svog članka ‘Kad se već odričemo Tita na ulicama, red je da se odreknemo i Istre, Dalmacije i Kvarnera’ (objavljenog u Jutarnjem listu 01. Srpnja 2017. g.) može uskoro očekivati ljubazni poziv iz DORH-a. Nadam se ne zbog odlikovanja na kojeg polažem pravo.

Budući da DORH nikad ne spava, da biste vi drage građanke i građani RH usnuli snom pravednika, sumnjam da će meni, uostalom kao i Ivici Todoriću, Zdravku Mamiću, Milanu Bandiću i inima, noćas san na oči".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...