Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

NOVA AKCIJA 24SATA: Pomozimo djeci anđelima!

Potrebno je 158.000 kuna za aparat koji teško bolesnoj djeci olakšava disanje. Anđelima u kupnji nužnog uređaja možete pomoći uplatom...

Miranda Čikotić
Foto: Miranda Čikotić
9 komentara

Nema ništa teže nego kad čovjek mora gledati vlastito bolesno dijete kako se muči. Kaže to svaki roditelj koji je iskusio takvu tešku situaciju i svakodnevnu borbu s bolesti voljenog djeteta. I uglavnom je čovjek nemoćan promijeniti situaciju, ali može se mnogo učiniti da se djetetu olakša stanje i da mu se produlji život. Zbog toga udruga Anđeli iz Splita prikuplja novac za pulsni generator Vest, uređaj koji djeci s najtežom invalidnošću znatno olakšava disanje i doslovno za djecu može značiti život. Uređaj stoji 158.000 kuna, a izvlači sekret iz pluća. Sva nepokretna djeca imaju teške respiratorne probleme i začepljenja u plućima. Zbog toga imaju česte upale, a vremenom postaju otporni na antibiotike. Na kraju ih ti respiratorni problemi zapravo vode u smrt.
- Ovaj uređaj bio bi prevencija. Smanjila bi se upotreba antibiotika, a djeci bismo uz pomoć njega produljili životni vijek - kaže predsjednica Anđela Dijana Aničić i napominje kako bi aparat rabilo čak 400 teško bolesne djece. Stoga je novac neophodno što prije prikupiti, a Anđeli vjeruju da će uz pomoć dobrih ljudi to i uspjeti. Djeca anđeli ne mogu reći “hvala”, ali njihova toplina i osmijesi bit će najljepša nagrada za dobrotu.VEĆ SMO IZBORILI STATUS RODITELJA NJEGOVATELJA
Zajedno s Anđelima redakcija 24sata već je tijekom 2006. i 2007. godine imala akciju za donošenje zakona o statusu roditelja njegovatelja djece s najtežom invalidnošću. Zajedno smo izborili veliku bitku, koja je trajala godinu i pol, i to je bilo prvi put da je Vlada pod medijskim pritiskom donijela jedan zakon. U kolovozu 2007. godine na snagu je stupio zakon prema kojem roditelji najteže bolesne djece mogu postati njihovi njegovatelji i za to od države primati plaću od 2000 kuna. Država im na to uplaćuje i doprinose. Do donošenja zakona roditelji bolesnih mališana bili su osuđeni na to da biraju između mogućnosti da ostave djecu u ustanovi i idu raditi ili da ostanu s djecom i ugroze svoju i njihovu egzistenciju.

AKO BUDE NOVCA, KUPIT ĆE DVA UREĐAJA
Predsjednica Anđela Dijana Aničić kaže kako će zaposliti u Udruzi jednu osobu koja će biti zadužena samo za rad na pulsnom generatoru Vest. Potrebe su tolike da će se djeca stalno izmjenjivati na uređaju. Ako ova akcija donese i više novca od 158.000 kuna, u planu je kupnja još jednoga istog uređaja, s kojim bi drugi djelatnik išao po kućama i tretirao nepokretnu djecu u teškom stanju.

UPLATITE NOVAC ZA UREĐAJ NUŽAN DJECI
Anđelima se u kupnji nužnog uređaja može pomoći uplatom na žiroračun 2340009-1110189896 kod Privredne banke Zagreb. Kontaktirati ih možete u Šibenskoj 33 u Splitu te na brojeve 021/569-561 ili 091/1874-711. Sve o udruzi Anđeli može se pročitati na www.andjeli.hr.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message