News

Komentari 107

Novi detalji milijunske pljačke zlatarnice u Zagrebu: "Sin mi je uživo gledao kako kradu zlato"

Novi detalji milijunske pljačke zlatarnice u Zagrebu: "Sin mi je uživo gledao kako kradu zlato"

Razgovarali smo s vlasnikom opljačkane zlatarnice Dodić. Potreseni čovjek nam je ispričao kako je njegov sin uživo na kameri pratio kako kradu zlato iz trgovine

Ne želim više nikad otići tamo, kaže nam Paško Dodić, vlasnik opljačkane zlatarnice Dodić u sklopu zagrebačkog City Center One na Jankomiru. U noći na petak, naoružani sjekirama, grupa maskiranih razbojnika provalila je i u nekoliko minuta počistila zlato iz zlatarnice. Šteta se mjeri u milijunima kuna. Što je najgore, Dodićev sin je uživo pratio kako pljačku.

- Ja sam bio u Zadru kad se upalila kamera. Moj sin je spavao i probudila ga je kamera koja je vezana za njegov mobitel. Otvorio ju je i uživo gledao pljačku. Strašno. Nazvao je odmah policiju, ona ga je smirivala. Kao, recite mi polako ime i prezime, nemojte vikati. Ma gdje neće vikati, pljačka je u tijeku, gleda je u ekranu - priča nam potreseni Dodić.

- Zatim je nazvao zaštitare u centru i rekao im što se događa. Oni su otrčali tamo, ali već je bilo kasno, pljačkaši su bili pobjegli. Ne znam kako ih nisu ranije čuli. Bila je upaljena glazba, ali svejedno ne znam kako nisu čuli. Razbijali su vrata sjekirama, to se čuje - kaže nam Dodić.

Pljačkaši su prvo razbili vrata od centra, zatim su podigli željezna vrata zlatarnice i zaglavili ih polugom. Zatim su se zakotrljali unutra, koordinirano su se rasporedili i u kratkom roku ukrali veliku količinu vrijednog zlata. Sjekiru su ostavili u zlatarnici.

Dodić još nije siguran koliko je točno ukradeno jer je inventura u tijeku, ali kaže kako su lopovi jako dobro znali što rade. 

- Krali su kompletan nakit i znali su točno što kradu. Nisu dirali srebro nego su krali zlato. Nisu od jučer, vidim da su bili spremni na ovo - ispričao nam je vlasnik zlatarne Dodić.

Ista je zlatarnica opljačkana i prije pet godina, kada su razbojnici usred radnog vremena ukrali zlato vrijedno oko 160 tisuća kuna. Očevid je u tijeku.