Obavijesti

News

Komentari 29

MOL od Ine traži isplatu čak dvije milijarde kuna dividendi

MOL od Ine traži isplatu čak dvije milijarde kuna dividendi
5

MOL: 'Spasili smo INU od bankrota, financijski stabilizirali i pretvorili u profitabilnu tvrtku. Došlo je vrijeme da svi dioničari ostvare povrat svojih prethodnih ulaganja'

VIDEO

U Ini je počeo sastanak na kojem će glavnim Ininim dioničarima biti predstavljena ukupna poslovna strategija hrvatske naftne kompanije. Nakon sastanka održat će se sjednica Nadzornog odbora Ine.

- Danas ćemo možda čuti da MOL želi ulagati u Inu i pretvoriti je u vertikalno integriranu hrvatsku kompaniju s perspektivom razvoja. Nećemo dozvoliti da se na osnovu ugovora koji su koruptivni upravlja Inom i vodi je u propast. Ja osobno i ova Vlada to nećemo dozvoliti - rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak dolazeći na sastanak.

Mladen Pejnović, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) rekao je da će dioničari danas s Upravom raspraviti stvarno stanje u Ini.

- Bitno je ustanoviti kakvo je sada stanje, a kakvo je bilo kad je započela privatizacija. Uvijek se referiramo na stare dokumente, a tržište i tehnologija sada su drugačiji -  kaže Pejnović. 

MOL traži isplatu dividendi

Na dnevnom redu današnje sjednice bi se trebala naći i izvanredna isplata dividendi. MOL će predložiti isplatu dividendi u iznosu od 2 milijarde kuna i to iz zadržane dobiti, javlja Večernji list.

- MOL je spasio INU od bankrota, financijski je stabilizirao i pretvorio u profitabilnu tvrtku sa značajnim investicijskom potencijalom. Nakon što je Ministarstvo gospodarstva odlučilo opozvati licencije za istraživanje u Savi i na sjeverozapadu zemlje, dioničari razumiju kako ministarstvo trenutno ne podržava prema investicijama okrenuto okruženje. Stoga je došlo vrijeme da svi dioničari ostvare povrat svojih prethodnih ulaganja - navodi se u priopćenju MOL-a.

Prosvjedovalo oko 1000 radnika Ine

Oko tisuću radnika Ine u ponedjeljak prosvjedovalo je na Markovu trgu, a to je bio njihov već sedmi prosvjed. 

'Danas Ina, sutra Hrvatska', bila je poruka prosvjednika koji žele zaštititi 12.000 radnih mjesta i natjerati premijera Zorana Milanovića da jasno kaže koja je sudbina Ine. U Zagreb su došli i radnici sisačke Rafinerije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'
SUDAR DVA AUTA

VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'

Zagrebački vatrogasci izvlačili su ozlijeđene ljude iz auta nakon prometne nesreće koja se dogodila oko 22 sata u Sesvetama. Od JVP-a doznajemo kako je na teren izašlo šestero vatrogasaca s jednim vozilom