Obavijesti

News

Komentari 65

Novi udar na džep: Komunalne naknade rast će i do 30 posto?

Novi udar na džep: Komunalne naknade rast će i do 30 posto?
1

Dok gradska vijeća smatraju kako donose pravednu odluku, Šef osječkog HDZ-a Ivan Radić ocijenio je kako se radi o 'prikrivenom porezu' koji će destimulirati poduzetnike

VIDEO

Građani Osijeka, Karlovca, Varaždina, Koprivnice i drugih gradova od 1. siječnja sljedeće godine mogu očekivati poskupljenje komunalnih naknada i to za deset do 30 posto, piše Večernji list.

Gradska vijeća ovih su dana izglasala povećanje tvrdeći kako se vrijednost boda za obračun nije mijenjala godinama, a ulaganja u infrastrukturu, poput javnih površina i rasvjete iz godine u godinu rastu.

Primjerice, u Osijeku koeficijent raste s 58 na 70 lipa po četvornome metru, što bi za prosječni stan od 60-ak kvadrata trebalo godišnje značiti oko 70 kuna više nego dosad. Ivan Radić iz osječkog HDZ-a kaže da se radi o 'prikrivenom porezu' jer će građani platiti 18 milijuna kuna ekstra, a to bi moglo destimulirati i poduzetnike. 

- Svako ulaganje u infrastrukturu za građane je najisplativije i nosi multiplikativne uštede - rekao je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok o novom rastu komunalnih naknada. 

Iz Hrvatske udruge poslodavaca kažu da je najavljeno podizanje naknada suprotno interesima društva i gospodarstva, a prema njima je zabrinjavajuća puna autonomija jedinica lokalne uprave i samouprave pri podizanju troškova života i poslovanja jer ne postoji zakonsko ograničenje visine komunalne naknade. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca