Obavijesti

News

Komentari 28

Novo onečišćenje u Karlovcu: Nakon bačvi, pronašli su naftu

Novo onečišćenje u Karlovcu: Nakon bačvi, pronašli su naftu
3

Staro ulje prlja kanal već neko vrijeme. Zbog niskih voda i suhog vremena ulje, na sreću, nije dospjelo do riječnog korita. Djelatnici Hrvatskih voda obavili su očevid

VIDEO

U kanalu koji se slijeva u Kupu u naselju Selce u Karlovcu građani su u ponedjeljak uočili tamnu i masnu mrlju te odmah alarmirali nadležne službe. Mrlju koja se proteže u dužini od četrdesetak metara uočili su slučajni šetači, u polju iza mesne industrije. Prema prvim informacijama sumnja se da se radi o starom odbačenom ulju koje, srećom, zbog niskih voda i suhog vremena nije dospjelo do korita rijeke. Pretpostavlja se da odbačeno ulje u kanalu stoji već dulje. Na teren je izašla policija, vatrogasci te vodopravna inspekcija, kao i djelatnici Hrvatskih voda, koji su obavili očevid.

- Evidentirano je onečišćenje vodotoka Ilovac naftnim derivatom u dužini od približno 40 metara - priopćili su iz Hrvatskih voda. 

Poučeni lošim iskustvom kada su početkom svibnja diljem županije gotovo svakodnevno u prirodi pronalažene odbačene 200-litrene bačve pune opasnog otpada, odgovorni Karlovčani reagiraju na svako onečišćenje. 

Podsjetimo, tijekom tjedan dana na užem i širem području Karlovca na 12 lokacija pronađeno je ukupno 60 bačvi odbačenog opasnog otpada. Utvrđeno je da je za ilegalno bacanje opasnog otpada u okoliš odgovorna tvrtka za zbrinjavanje opasnog otpada Ecooperativa sa sjedištem u Matuljima, koja ima skladište u Pazinu te Karlovčanin (40) koji je iz skladišta otpad preuzeo i odbacio u prirodu. Zbog toga su bili uhićeni i ispitani direktor tvrtke (41) te dvoje njihovih djelatnika (32) i (39), kao i Karlovčanin (40) koji je otpad preuzeo i bacio. Još se ne zna gdje je 18 bačvi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.