Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Obećali laptope, ali još uvijek se ne zna kako će ih nabavljati

Kompleti udžbenika za razrede i predmete u frontalnoj reformi podrazumijevaju i digitalne sadržaje - za nastavnike koji će predavati u ovim razredima trebala bi biti osigurana prijenosna računala

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
12 komentara

Škole su već počele naručivati udžbenike po “starom” programu, a 17. lipnja nastavnici počinju birati udžbenike za razrede i predmete koji kreću u frontalnu primjenu.

Za to ministarstvo priprema posebnu aplikaciju u kojoj će, kako tvrde, nastavnici potpuno samostalno, anonimno i bez pritisaka moći odabrati udžbenike koji im najviše odgovaraju za njihovu metodologiju rada.

- Svi udžbenici koji će se naći u katalogu prošli su stručne recenzije i provjere ministarstva te za njih mi garantiramo. Koji god udžbenik da nastavnik izabere, ministarstvo stoji iza tog materijala - rekao je za N1 televiziju savjetnik ministrice Marko Košiček.

Kompleti udžbenika za razrede i predmete u frontalnoj reformi podrazumijevaju i digitalne sadržaje - za nastavnike koji će predavati u ovim razredima trebala bi biti osigurana prijenosna računala, a za škole pametne ploče, projektori i druga digitalna pomagala.

No kako saznajemo u školama, još nema naznaka kako će se provoditi postupci nabave za tu opremu, a škole koje su lani u “Školi za život” prolazile taj proces čekale su mjesecima da im stigne naručeno.

U školama se nadaju kako će svi udžbenici biti u školama do početka nastavne godine, no ove godine situaciju dodatno komplicira primjena dva, odnosno tri različita programa.

Tijekom cijele godine traju i online edukacije za nastavnike. Ministarstvo ističe kako ih je dosad edukaciju prošlo oko 40.000, a najavljeno je još oko 1000 jednodnevnih usavršavanja za nastavnike, ravnatelje i stručne suradnike.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message