News

Komentari 60

Obilježava se 77. obljetnica blajburške tragedije i križnog puta hrvatskog naroda

Obilježava se 77. obljetnica blajburške tragedije i križnog puta hrvatskog naroda

Nakon dvije godine pandemije, središnja manifestacija tradicionalno se ponovno održava na Lojbaškom polju kod Bleiburga. Predsjednik sabora Gordan Jandroković predvodi saborsko izaslanstvo

Središnja komemoracija za žrtve Bleiburga nastavlja se u Hrvatskoj u subotu od 8.30, nakon jučerašnje mise zadušnice u Bleiburgu u župnoj Crkvi svetog Petra i Pavla.

Zagreb: Polaganje vijenaca na Mirogoju povodom 77. obljetnice Bleiburga

Radi se o obilježavanju 77. obljetnice blajburške tragedije i križnog puta hrvatskog naroda u svibnju 1945., dok saborsko izaslanstvo predvodi predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Nakon komemorativnog skupa na Mirogoju bit će izjave za medije.

PRATITE UŽIVO: Plenković o 100. rođendanu Franje Tuđmana

Nastavak je predviđen u 12.15 sa misom u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini koju će voditi pomoćni biskup đakovačko-osječki Ivan Ćurić.

Obilježavanje se zatim nastavlja 25. svibnja u 20 sati, kad će se održati komemarativna akademija u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva. Idući dan, 26. svibnja u podne, održat će se misa na Radimlji kod Stoca u BiH, gdje će se položiti vijenci državnih delegacija, braniteljskih udruga i Počasnog bleburškog voda (PBV).

Zagreb: Polaganje vijenaca na Mirogoju povodom 77. obljetnice Bleiburga

Nakon dvije godine pandemije, središnja manifestacija tradicionalno se ponovno održava na Lojbaškom polju kod Bleiburga, a zadnji put se tamo održala 2019. godine.