Obavijesti

News

Komentari 30

Prevrtljivi studeni: Nakon bure i snijega, vikend opet proljetni

Prevrtljivi studeni: Nakon bure i snijega, vikend opet proljetni
5

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Ponegdje na Jadran kiša može biti i obilna, a u najvišem gorju i snijeg

VIDEO

Obilne kiše koje su u srijedu pogodile unutrašnjost Hrvatske, u četvrtak će se proširiti i na Jadran.

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Ponegdje na Jadranu i predjelima uz njega kiša može biti i obilna, a u najvišem gorju i snijeg.

Zima i snijeg na Kozji Vrh su došli, čarolijom svojom kroz selo su prošli. Dobro jutro! ☺ ❄❄ www.gorskikotar.eu ❄❄

Posted by Gorski Kotar Adventure on Thursday, November 3, 2016

Poslijepodne se očekuje postupan prestanak kiše, a sa sjeverozapada očekuje se i djelomično kidanje naoblake. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren do jak sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom Jadranu jaka, na udare i olujna bura koja će se do kraja dana proširiti duž obale. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na Jadranu većinom između 13 i 18 °C, javlja DHMZ.

U petak djelomice sunčano

U petak  u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro mjestimice i maglu. Na Jadranu sunčanije, a na jugu Dalmacije uz više oblaka mjestimice može biti i kiše. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu mjestimice umjerena, još ujutro na sjevernom dijelu i jaka bura, poslijepodne će okrenuti na jugozapadnjak i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna od 8 do 13, u Dalmaciji i do 16 °C.

Za vikend ponovno naoblačenje i kiša, ali toplije

Od subote opet porast naoblake, osobito na Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj gdje će mjestimice biti i kiše. U nedjelju će kiše biti i u ostalim predjelima, a ponegdje je moguća i obilna oborina. Vjetar će u početku biti slab. U subotu će u unutrašnjosti zapuhati umjeren i jak jugoistočni vjetar, a na Jadranu jaki južni vjetar i jugo. Nakon svježijeg petka temperatura ponovno u porastu, osobito u nedjelju.

HAK: zbog olujnog vjetra otežan promet

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali DC8 između Novog Vinodolskog i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. i II. skupinu - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Vrata. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima HAK savjetuje da zbog kiše i mokrih kolnika prilagode brzinu i način vožnje, pripaze na siguran razmak između vozila i izbjegavaju nagla kočenja.

Zbog radova u tunelu Mala Kapela, na autocesti A1, danas do 18 sati zbog redovnog održavanja u smjeru Splita vozi se jednim trakom.

Do petka, 11. studenoga do 19 sati zbog radova je zatvorena dionica državne ceste DC5 Virovitica-Lončarica. Obilasci: za smjer Kutina-Virovitica: Veliki Zdenci-Končanica-Donji Daruvar-Maslenjača-Đulovac-Suhopolje-Virovitica, a za smjer Terezino Polje-Virovitica-Grubišno Polje-Kutina-Zagreb: Virovitica-Đurđevac-Bjelovar.

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionicama Budačka Rijeka-Grabovac i Udbina-Gračac, u zonama radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Od četvrtka, 3. studenoga pa do 15. studenoga za sav promet zatvara se dionica državne ceste DC48 Kičer - Pazin, zbog radova na izvanrednom održavanju kolnika. Obilazak je županijskim cestama: Tinjan-Sv.Petar u Šumi-Guštini, sukladno postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza pa HAK vozače upozorava na gužve i duža čekanja na prelazak državne granice u oba smjera.

Trajekti i svi katamarani plove prema redu plovidbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: Žena (42) izbola poznanika
STRAVA NA MEDVEŠČAKU

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: Žena (42) izbola poznanika

Liječnička pomoć muškarcu je pružena u Kliničkoj bolnici Merkur gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, javlja zagrebačka policija

Avion je bio na servisu dan prije kobnog pada. Mehaničar kaže: 'Ne vjerujem da je do motora'
DOZNAJEMO

Avion je bio na servisu dan prije kobnog pada. Mehaničar kaže: 'Ne vjerujem da je do motora'

Sportski zrakoplov bio je u Sloveniji na 50-satnom pregledu: 'Sad kad je bio 50-satni pregled, motor je bio provjeren na tlu. Znači, motor je obavio sve faze testiranja na tlu', kazao nam je mehaničar
Kolege iz Hitne se oprostile od Ivana: 'Prerano si nas napustio, počivaj u miru u nebeskom letu'
POGINUO U AVIONSKOJ NESREĆI

Kolege iz Hitne se oprostile od Ivana: 'Prerano si nas napustio, počivaj u miru u nebeskom letu'

Cessna 182 je u subotu oko 16 sati pala na području Stupnika. Poginuo je vozač Hitne iz Zaprešića te ozlijeđeno još četvero ljudi. Olupina je ostala zaglavljena u gustoj šumi