Obavijesti

News

Komentari 78

Obitelj Brčina: "Iz naše kuće nas mogu iseliti samo mrtve"

Obitelj Brčina: "Iz naše kuće nas mogu iseliti samo mrtve"
2

Obitelj Brčina u ponedjeljak se treba prisilno iseliti iz zagrebačke Heinzelove 54c. Riječ je o posljednjoj kući u nizu koja smeta proširenju Branimirove i Grad je želi sravniti sa zemljom

VIDEO

Nikad se nisam protivio gradnji Nove Branimirove, no iz vlastite kuće ne idem sve dok mi za nju ne ponude adekvatnu zamjenu, odlučno tvrdi Marijan Brčina (66).

Njega i članove njegove obitelji Grad Zagreb sutra namjerava deložirati iz kuće u Heinzelovoj 54c. Riječ je o posljednjoj kući u nizu koja smeta proširenju Branimirove ulice i Grad je želi sravniti sa zemljom.


- Nude nam stanove u zagrebačkim naseljima Prečko i Špansko, ali u najam. Pa nisam skrenuo s uma da iz vlasništva odem u podstanarstvo - ljutito kaže Marijan i dodaje kako Grad Zagreb u posjed njegove kuće želi ući prije izvlaštenja.

- Postupak izvlaštenja nije završen, a da stvar bude bolja, izvlaštenje za Grad Zagreb radi jedan od njihovih gradskih ureda. Ako neće svoj svome, onda kome će - ironičan je Marijan, koji na spomenutoj adresi s obitelji živi pune 34 godine.


- Pa oni uopće ne poštuju zakone, a nemaju ni nalog za deložaciju. Žalili smo se i Ustavnom sudu i postupak je u tijeku. Pitam se kako nas mogu deložirati ako predmeti na sudu nisu završili - tvrdi Marijan dodajući kako su problemi počeli još 2006. godine kad je kuću otkupio od Ministarstva branitelja za 37.000 kuna.

- U ugovoru je netko propustio navesti kvadraturu imovine, zbog čega je ugovor kasnije proglašavan ništavnim. Ja nisam kriv za te propuste i želim da mi daju pravovaljani ugovor za ono što sam pošteno platio - zaključuje Marijan.


‘Ogradit ćemo svoju imovinu’


Kod obitelji Brčina sutra će se okupiti članovi Živog zida, branitelji te poznanici, koji će im pomoći spriječiti deložaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a