Obavijesti

News

Komentari 170

Obiteljska veza: Tati posao u HEP-u, pa za njim došao i sin

Obiteljska veza: Tati posao u HEP-u, pa za njim došao i sin

Ivica Martinek koji je dao ostavku nakon pokušaja uhljebljavanja je prije radio u Ivaplinu. Iza njega je došao i sin Igor. Kada se tata vratio u HEP Toplinarstvo, ubrzo je posao dobio i sin

VIDEO

Sad već bivši direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek koji je dao ostavku nakon afere s pokušajem uhljebljavanja, neće dobiti otkaz. Kako nam je službeno potvrđeno, bit će raspoređen na drugo radno mjesto unutar tvrtke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

- Bivši direktor HEP Toplinarstva bit će zaposlen na radnom mjestu bez upravljačkih ovlasti u okvirima stručne spreme - odgovorili su nam iz HEP-a.

Martinek je po struci inženjer, a još nije odlučeno na kojem će točno mjestu raditi.

No, radnici su nas upozorili na čudnu podudarnost što se tiče Martineka i njegovog sina koji također radi unutar HEP-ove grupe.

Zapošljavanje u Ivaplinu

Martinek stariji je nekada bio na nižim pozicijama u HEP Toplinarstvu, a tvrtku je napustio i odlazi u malo plinsko poduzeće u Ivanić Gradu. Direktor poduzeća Ivaplin je postao 2013. godine. Iste godine je u tom poduzeću zaposlen i njegov sin Igor Martinek, a to potvrđuje i njegov profesionalni profil na Linkedinu i radnici iz Ivaplina.

U rujnu 2015. godine, Ivica Martinek ostvaruje skok u karijeri i vraća se u HEP Toplinarstvo na mjesto direktora. Dugogodišnji direktor Robert Krklec je smjenjen, a Martinek ga nasljeđuje manje od dva mjeseca prije tadašnjih izbora.

Oba Martineka bez komentara

I mlađi Martinek uskoro napušta Ivaplin. Iz HEP-a nam je neslužbeno potvrđeno da je zaposlen početkom 2016. godine, par mjeseci nakon što je otac preuzeo direktorsku poziciju. Mlađi Martinek je zaposlen u tvrtci HEP - Upravljanje imovinom d.d. Prema našim saznanjima u Sektoru za održavanje neposlovne imovine, službi za opće poslove.

- Za njih vrijedi, kud ćaća, tud i sin - kaže nam sugovornik koji ih poznaje.

Kontaktirali smo i oca i sina Martineka kako bi doznali radi li se o slučajanosti ili je očeva pozicija pomogla u zapošljavanju sina.

Stariji Martinek nam se ispričao što ne može ništa komentirati “jer je iz medija saznao da DORH provodi istražne radnje u HEP-u”. Mlađi Martinek je rekao da on kao zaposlenik HEP-a ne smije davati izjave. Obojica su nas uputili na službu za odnose s javnošću. Njih smo pitali je li mlađi Martinke zaposlen na natječaju, koje je reference imao i na koje točno mjesto, ali smo dobili općeniti odgovor jer su se pozvali na Zakon o zaštiti osobnih podataka.

HEP: Sve u skladu s propisima

- U svim društvima HEP-a slobodna radna mjesta se popunjavaju primarno internim premještajima, a prema potrebi s tržišta rada: ili provedom natječaja ili postupkom odabira iz HEP-ove interne baze potencijalnih kandidata za zapošljavanje - kažu.

Ivica Martinek inače je poslao pismo predsjedniku uprave HEP-a Perici Jukiću u kojem priznaje da se lažno tvrdio da je kandidat G.M. nećak predsjednika uprave.

Hoće li mlada HDZ-ovka preko Mosta u HEP?

Gordana Brcković je pomoćnica ministrice Martine Dalić. Funkciju je dobila u kvoti HDZ-a za vrijeme Panenića. Bila je i HDZ-ova dogradonačelnica u Ivanić Gradu, a onda je prešla u Most. U HEP-u su opovrgnuli da će nasljediti Martineka. Već je pitala Povjerenstvo za sukob interesa može li biti financijska direktorica u HEP Toplinarstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...