Obavijesti

News

Komentari 123

'Objasnit ćemo susjedima sve, ali Pelješki most će se graditi'

'Objasnit ćemo susjedima sve, ali Pelješki most će se graditi'
5

Premijer Plenković ne očekuje spor s BiH oko Pelješkog mosta i kaže da će susjedima objasniti sve što treba, ako im nešto nije jasno.

VIDEO

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak u Jelsi kako se projekt gradnje Pelješkog mosta nastavlja bez obzira na najave BiH da neće dozvoliti gradnju prije rješenja pitanja granice. Dodao je kako su za projekt dobili bespovratna sredstva i da će pojasniti susjedima sve što treba. 

- Tehničke karakteristike mosta omogućuju neškodljivi prolaz svim vrstama plovila koja bi mogla ići prema Neumu - rekao je premijer i dodao da ne očekuje nikakav spor s BiH oko mosta. 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelse najavio je da će ove jeseni u proceduru i novi Zakon o otocima kojim bi htjeli dati implus razvoju Hvara i drugih otoka, prenosi Dnevnik.hr

Na pitanje oko poreza na nekretnine, Plenković nije precizno rekao  do kada će biti odgođen, već je samo rekao da im je potrebno vrijeme da se komunikacijski predstavi zakon i njegovi ciljevi te da trebaju više senzibilizirati javnost o sadržaju zakona. Kaže da će im trebati i stručne rasprave i kad dođe vrijeme ocijeniti kada da idu s tim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žalac: Priče o mostu vezane uz izbore

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac odbacila je u ponedjeljak u Jelsi mogućnost da izgradnja Pelješkog mosta, strateškog hrvatskog projekta, kojeg je odobrila Europska komisija, bude dovedena u pitanje, a posebice nakon studije i svega što je preduvjet da bi EU odobrila financiranje tog projekta.

 Na novinarske upite vezano za izjave nekih bošnjačkih političara u BiH koji ne odobravaju gradnju Pelješkog mosta dok se ne definira pomorska granica dviju država, ministrica Žalac rekla je kako misli da je to vezano više za izbore koji predstoje u BiH.

 "Mislim da nema govora o tome da projekt Pelješkog mosta, kojeg je odobrila Europska komisija nakon svih konzultacija s našim susjedima, uopće se dovede u pitanje", izjavila je ministrica Žalac u Jelsi na Hvaru, gdje je nazočila svučenoj sjednici Općinskog vijeće u povod Dana grada.
 Dodala je kako smatra da "ne postoji nikakav prijepor između dvije države, Hrvatske i BiH, a posebice nakon odobravanja i studija i svega onoga što je bilo nužno kao preduvjet da bi Europska komisija odobrila financiranje tog projekta."

 Naglasila je da "sve ide svojim tijekom kako smo i pregovarali svih ovih godina. Mislim kako sitne politikantske priče ne trebaju uopće dovoditi u pitanje niti odnose dviju država a kamoli dovoditi u pitanje ovako veliki projekt," poručila je ministrica Žalac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag