News

Komentari 143

Objavili snimku žene koja je u školi u Americi ubila šestero

Objavili snimku žene koja je u školi u Americi ubila šestero

U policiji tvrde kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade. Nadodaju da je napadačica bivša učenica te škole

Usmrćena napadačica koja je u ponedjeljak ujutro u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu ubila šestero ljudi, uključujući troje djece, identificirana je kao Audrey Elizabeth Hale (28), izvijestile su vlasti.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanja novinara precizirao da se Audrey Elizabeth Hall izjašnjava kao transrodna osoba.

Još nije jasno je li napadačica službeno identificirana kao žena ili muškarac.

Policija tvrdi kako je napad bio unaprijed planiran te da je u tijeku analiziranje manifesta i pisma napadačice koju je policija usmrtila nedugo nakon pucnjave.

Deadly shooting at the Covenant School in Nashville

Policija Nashvillea objavila je snimku koji pokazuje kako je napadačica ušla u školu. Snimka, za koju se čini da je s nadzornih kamera unutar zgrade, prikazuje Audrey Hale kako puca na ulazna vrata, a zatim se penje kroz razbijeno staklo kako bi ušla.

U policiji dodaju kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade. Nadodaju da je napadačica bivša učenica te škole.

Deadly shooting at the Covenant School in Nashville

Napadačica je na sebi imala crvenu kapu, maskirne hlače i nešto što liči na zaštitni prsluk. Hale je u jednoj ruci nosila jurišnu pušku, dok joj je drugo, slično oružje visjelo s lijevog boka. Nakon što je ušla u školu, snimci se vidi kako luta pustim hodnicima škole, u jednom trenutku prolazi pored prostorije s natpisom "Ministranti".

Lokalni mediji su ranije izvijestili da je napadačica ušla u školu na sporedni ulaz u ponedjeljak nešto poslije 10 sati, a bila je naoružana dvjema puškama i jednim pištoljem.

Honda Fit vehicle, driven and parked at The Covenant School by mass shooting suspect in Nashville

Pucala i na policiju, pogodila u vjetrobransko staklo

Pucnjava se dogodila u prezbiterijanskoj Osnovnoj školi Zavjeta koja ima oko 200 učenika.

''Policajci su napali napadačicu i ona je mrtva'', objavila je ranije policija na Twitteru.

Policija je podijelila slike s mjesta zločina koje pokazuju da se Audrey Hale spremala za paljbu kada je stigla policija. Prema policiji, pucala je na njihova vozila dok su se približavala, a jedno je pogodila u vjetrobransko staklo.

Vidi se oružje korišteno u napadu i ubojičin automobil Honda Fit parkiran u blizini. Pucnjava je prekinuta oko 14 minuta nakon što je počeka, kada je policija upala u zgradu i ustrijelila osumnjičenika.

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je pucnjavu u školi u Nashvilleu "odvratnom", rekavši da nasilje vatrenim oružjem "razdire dušu" Sjedinjenih Država.