Obavijesti

News

Komentari 183

Objavili tjeralicu: Ivica Todorić jedan od najtraženijih u Europi

Objavili tjeralicu: Ivica Todorić jedan od najtraženijih u Europi
1

Tjeralicu i istražni zatvor Hrvatska je već ranije raspisala. Županijsko državno odvjetništvo u ponedjeljak 23. listopada izdalo je europski uhidbeni nalog protiv Todorića...

VIDEO

Lice Ivice Todorića pojavilo se danas na tjeralici Europola. Korupcija, prijevara i krivotvorenje dokumenata dio je nedjela koji mu se stavljaju na teret. Todorić se tako našao na popisu najtraženijih bjegunaca Europe, točnije njih 59. Među njima su dileri droge, ubojice, silovatelji, prevaranti, pljačkaši...

Hrvatsko pravosuđe ranije je izdalo crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor, unatoč ranije raspisanoj tjeralici i izdanom Europskom uhidbenom nalogu (EUN).

Europol je na tjeralici objavio u javnosti dosad neviđenu Todorićevu fotografiju, vjerojatno s osobne iskaznice ili putovnice. U opisu stoji da je visok 180 cm, ali i da ima smeđe oči što nije istina jer oči Ivice Todorića su svijetle. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gdje je Ivica Todorić zasad nije poznato. Kao njegova utočišta spominjali su se London, Zürich pa čak i Beograd, ali ništa od toga nije potvrđeno. 

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošlog tjedna zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Europol je agencija EU-a za provedbu zakona koja pomaže tijelima za provedbu zakona u državama EU-a o doprinosit sigurnosti u Europi.

Todorićev status počasnog predsjednika HUP-a u mirovanju

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić izjavio je u četvrtak uoči sastanka s premijerom i članovima Vlade, kako je status Ivice Todorića kao počasnog predsjednika HUP-a u mirovanju.

Novinari su Majetića pitali kako će HUP riješiti situaciju vezanu uz to što je Ivica Todorić počasni predsjednik HUP-a, a on je odgovorio kako HUP-ova tijela razmatraju situaciju s tim u vezi te će donijeti odluku, ali neće žuriti.

"Nećemo osuđivati čovjeka prije nego budu donesene pravomoćne odluke, ali njegov status počasnog predsjednika ćemo ostaviti u statusu mirovanja do daljnjega", rekao je Majetić napominjući kako je odluka o stavljanju statusa Ivice Todorića u stanje mirovanja donesena prije nekoliko dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su