Obavijesti

News

Komentari 0

Objavili: Varaždinski Fakultet informatike uključio se u inicijativu #ScienceForUkraine

Objavili: Varaždinski Fakultet informatike uključio se u inicijativu #ScienceForUkraine

Zbog katastrofalnih posljedica koje su zadesile ratom pogođenu akademsku zajednicu u Ukrajini, varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) uključio se u inicijativu #ScienceForUkraine

Objavljeno je to u četvrtak na službenoj internetskoj stranici fakulteta.

Varaždinski FOI, kao sastavnica najvećeg hrvatskog sveučilišta, Sveučilišta u Zagrebu, uključio se tako u inicijativu međunarodne znanstvene zajednice, koja na društvenim mrežama prikuplja informacije o sveučilištima, znanstvenim institucijama i ostalim organizacijama koje mogu pružiti pomoć ukrajinskim studentima i istraživačima.

Fakultet organizacije i informatike, koji je prisutan u četiri grada sjeverozapadne Hrvatske, Varaždinu, Sisku, Križevcima i Zaboku, nudi pomoć svim ukrajinskim studentima, nastavnicima i istraživačima s kojima Sveučilište u Zagrebu ostvaruje bilateralnu suradnju.

Tako ukrajinskim studentima ovih sveučilišta FOI nudi besplatan nastavak školovanja na hrvatskom ili engleskom jeziku, mogućnost završetka dijela studija u sklopu programa studentske razmjene, obavljanje stručne prakse, uključenje u nastavne i znanstveno-istraživačke projekte te psihološko savjetovanje. Također ukrajinskim profesorima nudi suradnju unutar svoje nastavne i istraživačke djelatnosti.

„Pozivamo sve ukrajinske studente i nastavnike koji žele nastaviti studij/rad na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, da nas kontaktiraju na international@foi.unizg.hr, a oni koji se već nalaze u Varaždinu mogu nam se obratiti i direktno u Uredu za međunarodnu suradnju (Pavlinska 2)“, poručili su iz varaždinskog fakulteta.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<