Obavijesti

News

Komentari 33

Obnovljenu školu u Zagrebu oslikali muralom za djevojčicu koja je poginula u potresu

Obnovljenu školu u Zagrebu oslikali muralom za djevojčicu koja je poginula u potresu
3

Osnovna škola Dr. Ivan Merz otvorena je u ponedjeljak nakon obnove, a na školi je osvanuo i mural posvećen Anamariji Carević, djevojčici koja je istu školu pohađala, a poginula je u potresu 2020.

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je na prvi dan nove nastavne godine otvorio jednu od najteže u potresu oštećenih škola - Osnovnu školu "Dr. Ivan Merz".

U cjelovitu obnovu te škole uložili su gotovo 60 milijuna kuna, od čega je pola dobiveno je iz fondova Europske unije. Tomašević je izrazio nadu da će gotovo cijelu tu investiciju povući iz EU fondova.

Obnovljenu školu oslikali su muralom koji je posvežen Anamariji Carević, djevojčici koja je poginula u potresu koji je u ožujku 2020. pogodio Zagreb.

'Ovo je gotovo nova škola'

"Iznimno mi je drago da se nakon godinu i pol dana radova škola konačno otvorila, da učenici i nastavnici više neće morati biti u drugim školama nego ovdje svoj na svome", istaknuo je.

Tomašević kaže kako je riječ o školi otvorenoj prije 120 godina, no može reći da otvaraju novu školu, jer je ojačana tako da može izdržati i jači potres od onog koji je nažalost pogodio Zagreb prije dvije i pol godine. Uređena je i opremljena kao jedna od najmodernijih u Hrvatskoj. 

Ravnatelj škole "Dr. Ivan Merz" Jurica Šperanda rekao je da je u školi 380 učenika, a prije potresa ih je bilo 450, te očekuje da će se učenici koji su morali odseliti, vratiti u školu. 

Šest novih školskih objekata za oko dvije tisuće učenika

Uz OŠ "Miroslava Krleže", to je jedna od dvije škole u kojima je završena cjelovita obnova, uključujući i državne institucije.

Tomašević je rekao da će se danas, kada je riječ o cjelovitoj obnovi, otvoriti još dvije škole, te učenički dom "Ante Brune Bušića", a još tri škole, nove ili dograđene, bit će puštene u nastavu. Ukupno je to šest novih školskih objekata koji počinju s radom za oko 2000 učenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa