Obavijesti

News

Komentari 221

"Obožavam brzu vožnju, jurio sam do Sl. Broda 320 na sat"

"Obožavam brzu vožnju, jurio sam do Sl. Broda 320 na sat"
1

Marinko Zovko, koji je uhićen jer je Audijem A8 vozio 245 km/h po zaleđenoj autocesti između Šida i Beograda još je kao 22-godišnjak divljao po cestama sa skupocjenim automobilima

VIDEO

Jedan od najbogatijih ljudi u BiH Marinko Zovko (34) iz Žepča bio je strašno ponosan kad je 2006. godine sa Brabusom dionicu dugu 191 kilometar od Zagreba do Slavonskog Broda prešao za samo 28 minuta.

- Ovo je sigurno najbrži automobil u Hrvatskoj. Do Broda mi je trebalo svega 28 minuta. Obožavam brzu vožnju pogotovo kad je cesta čista - priznao nam je tada u razgovoru Zovko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Policija ga do tada nije uhvatila, a on je rekao da ako do toga dođe, da će pošteno platiti kaznu.

Vrijednost Barbusa kojeg je vozio tada bila je 1,200.000 kuna. Imao je 500KS i dnevno bi 'proguta' 90 litara goriva. Svakih 10 tisuća kilometara mijenjao mu je kočnice, a svakih 15 tisuća gume. Koliko je automobil bio brz govori i podatak kako bolidi Formule 1 postižu brzine od 300-350km/h.

Marinko Zovko je inače sin 'kralja nafte' Ivice Zovka i nasljednik korporacije 'Zovko Company' koja u svom sastavu ima 15 firmi.

Uhićen je u ponedjeljak jer je Audijem A8 vozio čak 245 km/h po zaleđenoj autocesti između Šida i Beograda. Zovka je policija zaustavila kod Sremske Mitrovice. Kad su ga legitimirali i shvatili o kome je riječ, sve im je bilo jasno. Sve policije u regiji ga znaju po divljanju na cestama i za njih je on noćna mora, ali ovaj put nije uspio pobjeći policijskoj Škodi.

Sudac ga je poslao 30 dana u zatvor uz novčanu kaznu od 120.000 dinara i oduzimanje dozvole na devet mjeseci.

Malo su i kažnjeni koliko su jurili..

Prije pola godine mladić (29) iz Virovitice vozio je WV Passat 197km/h državnom cestom  Virovitica – Pitomača. Cesta je bila puna brojnih vozila. Vozio, znači, 127 km/h iznad dopuštene brzine. Policija je od suda tražila najoštriju kaznu - maksimalnu novčanu i zabranu upravljanja vozilom B kategorije.

Nijemac (59) je uhvaćen u svibnju ove godine na autocesti A-3, Bregana-Lipovac, kod Slavonskog Broda kako vozi auto brzinom od 252 km/h. Vozač je kažnjen novčanom kaznom dvije tisuće kuna  te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana na području Hrvatske. 

Policijski presretač "ulovio" je u ožujku ove godine muškarca (44), hrvatskog državljanina, kod odmorišta Pristeg kada je sa svojim Audijem RS 6 (D) projurio  brzinom od 242 kilometra na sat autocestom A1 na predjelu na kojem je brzina ograničena na 130 kilometara na sat.  Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 3000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjeseca dana 

Mjesec dana ranije Slovenac (34) je divljao po autocesti A1. Na dionici autoceste Benkovac - Pristeg snimljen je 50-godišnji  kako upravlja osobnim Audijem njemačkih nacionalnih oznaka brzinom od 247 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje