Obavijesti

News

Komentari 37

Obračun zbog parkiranja: Lupali sjekirom po autu u Solinu, u policiji završio i dječak (13)

Obračun zbog parkiranja: Lupali sjekirom po autu u Solinu, u policiji završio i dječak (13)
1

Obitelj iz Solina javila se medijima navodeći kako je policajac prema 13-godišnjaku koristio prekomjernu silu, bacio ga na pod, zavrnuo mu ruku i udarao ga

VIDEO

Prava drama odvijala se u Solinu i to jer je netko nepropisno parkirao na tuđem posjedu. Sukobilo se više ljudi, a taj je incident rezultirao s tri kaznene prijave, pa čak i s dovođenjem maloljetnika u službene prostorije.

Kako su nas izvijestili iz PU splitsko-dalmatinske, sve se odvilo 7. rujna oko 19.30 sati kada su dobili dojavu da se, isti taj dojavitelj, nalazi u osobnom vozilu u Ulici don Lovre Katića u Solinu te da njega i vozačicu napada nepoznati muškarac sa sjekirom, odnosno lupa sjekirom po osobnom vozilu u kojem se nalaze.

Policajac u Ogulinu slučajno je upucao drugog i teško ga ranio
Policajac u Ogulinu slučajno je upucao drugog i teško ga ranio

Na teren su upućeni policijski službenici koji su stigli u civilnoj odjeći i s civilnim automobilom, a koji su bili najbliže mjestu događaja.

- Utvrđeno je kako su tri osobe, 60-godišnjak, 36-godišnjakinja i maloljetnik, zbog nedozvoljnog parkiranja prvo verbalno napali vozačicu osobnog vozila. Tada je 60-godišnji muškarac svojim vozilom stao tako da više nitko nije mogao proći ulicom, nakon čega su udarali po osobnom vozilu na kojem je razbijen retrovizor i napravljeno više udubljenja. Nakon toga dolaskom još jednog osobnog vozila 60-godišnji muškarac je i osobama koje su se nalazile u tom vozilu prijetio te je oštećeno i to osobno vozilo - stoji u izvješću policije.

Sve oštećene osobe odmah su došle u policiju, kao i napadači, među kojima i maloljetnik, kako doznajemo, 13-godišnjak. Druge dvije osobe su dječakov djed (60) i majka (36).

Kako navode u policiji, maloljetnik je odbijao ući u vozilo s kojim su policajci stigli na teren, pa je "policijski službenik uporabio sredstva prisile i to na način da je uhvatio maloljetnika za ruku i uveo ga u službeno civilno vozilo.". U istom vozilu je bila i njegova majka.

Policajac pucao u crnca koji mu se približavao s nožem: Izbili neredi, prosvjednici divljaju
Policajac pucao u crnca koji mu se približavao s nožem: Izbili neredi, prosvjednici divljaju

Maloljetnik je bio na policiji dok po njega nije došao otac jer je odlučeno kako će s 13-godišnjakom razgovarati naknadno. Nakon kriminalističkog istraživanja 60-godišnjak i 36-godišnjakinja su uz kaznene prijave zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnja i oštećenje tuđe stvari, predani pritvorskom nadzoniku.

Također kaznena prijava podnesena je i protiv 63-godišnjakinje, dječakove bake, zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje.

- U odnosu na maloljetnika i njegovo postupanje u događaju, upućeno je posebno izviješće nadležnom ODO Split specijaliziranom za mladež, te izviješće Centru za socijalnu skrb - navode u policiji. Dodaju i da su sve tri osobe dovedene u policiju odbile liječničku pomoć.

Obitelj iz Solina javila se Dalmatinskom portalu navodeći kako je policajac prema 13-godišnjaku koristio prekomjernu silu, bacio ga na pod, zavrnuo mu ruku i udarao ga. Također, kažu i da su u bolnici 13-godišnjaku utvrdili površinske ozljede trbušne šupljine, glave i vrata te kontuziju prsnog koša kao posljedice napada tjelesnom silom.

Iz policije kažu kako ni otac ni majka u datom trenutku nisu imali primjedbe na postupanje policije. No ipak će se, kažu u policiji, obaviti dodatne provjere kako bi se utvrdilo cjelokupno činjenično stanje, obzirom da se odnose na maloljetnu osobu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.